Ми у Facebook
04.09.2021, 21:20

Смачний яблучний пиріг за кілька хвилин - рецепт

До чаю, для сімейного застілля, або ж для великих свят.
Інгредієнти:

- 3 яйця
- 120 гр цукру
- щіпка солі
- 160 гр йогурту / кефіру кімнатної температури
- 80 гр вершкового масла
- 230 гр борошна
- 2 чл розпушувача
- 0,5 чл соди
- кориця / ваніль за бажанням
- 2 - 3 яблука

Приготування:

1. Яйця збити міксером з цукром і сіллю до побіління і збільшення в об'ємі. Приблизно 4 хв на великій швидкості.
2. Далі додати кефір і розтоплене вершкове масло.
3. Перемішати акуратно звичайним віночком в одному напрямку до однорідності.
4. В борошно додати: соду, розпушувач, ваніль або корицю за бажанням. Перемішати.
5. В два прийоми просіяти борошно до тіста, акуратно в одному напрямку перемішати віночком. Довго перемішуватися не треба, інакше тісто затягнеться і пиріг не вийде повітряним.
6. Випікати в розігрітій духовці до 180 град 30 хв без фольги, 15 хв з фольгою зверху.
7. Готовність пирога перевіряйте дерев'яною паличкою - встромлена в середину пирога - вона повинна вийти абсолютно сухою.





На правах реклами