Ми у Facebook
08.09.2021, 15:42

Коронавірусна ситуація – тривожна, Рівненщина може перейти у жовту зону

Олена Гандзюк, скрін з відео РОДА.

Саме такі висновки можна зробити з нинішніх показників поширення коронавірусної хвороби. Про це вкотре говорили на сьогоднішньому брифінгу в стінах ОДА.
І епідеміологічні показники – тривожать:

«Динаміка захворюваності залишається тривожною. Якщо в неділю було 7 випадків захворювання на коронавірус, у понеділок – 104 випадки. За попередню добу у нас 143 випадки. Ми бачимо шалений приріст нових зареєстрованих випадків. Інший тривожний сигнал, що велика кількість людей госпіталізується. Натомість виписується з лікарень небагато. За останню добу ми виписали 8 людей, а госпіталізували 19. За попередню добу ніхто не помер. Рівень госпіталізації росте, так само, як і рівень зайнятості ліжок з киснем. Сьогодні він більше 6 відсотків», - говорить начальниця управління розвитку медичної допомоги Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я Рівненської ОДА, координаторка вакцинації в Рівненській області Олена Гандзюк.

Це свідчить, за словами Олени Ганзюк, що в області активно циркулює штам Дельта коронавірусу, який дуже заразний, симптоматика швидко розвивається. Через це й росте рівень госпіталізації й ускладнень від цього штаму. І, на жаль, будуть показники смертності.

А ще Рівненщина може змінити «карантинний статус»:

«Якщо в нас буде такий приріст на ту кількість обстежень, яку ми робимо, хоча кількість обстежень теж зростає – за цю добу зробили більше 1,5 тисячі досліджень. Але, якщо питома вага виявлених випадків захворювання буде така висока як зараз, на жаль, Рівненщина потрапить у жовту карантинну зону», - наголосила пані Гандзюк.

До речі, в Рівненській області наразі маємо 80 853 випадки захворювання на коронавірусну хворобу.





На правах реклами