Ми у Facebook
11.09.2021, 19:03

Як доглядати за трояндами у вересні: поради садівникам

Готуємо кущі троянд до зими
Попереду холод, а значить, пора задуматися про те, як уберегти троянди від загибелі через низьку температуру і опади. Щоб зберегти кущі і на наступний рік радіти пишному цвітінню, потрібно провести ретельний догляд в бабине літо, інформує Ukr.Media.

Як доглядати за трояндами у вересні

Бабине літо зазвичай припадає на кінець вересня. Потепління протягом 10-14 днів — ідеальний час, щоб провести всі роботи.

Поки троянди цвітуть, то можна лише прибирати зів'ялі пелюстки вручну, хворе листя також самостійно видаляємо, позбутися потрібно і від бур'янів, а землю не забувати рихлити. Якщо є бутони, то їх потрібно прищипнути.

Після потрібно стежити за молодими червоними пагонами, які можуть з'явитися через неправильну підгодівлю. Вони вже не встигнуть визріти, тому від них потрібно позбавлятися, щоб не забирали поживні речовини у всієї рослини.



Також важливо дати підгодівлю для пробудження бруньок. Для цього потрібно обприскувати рослину розчином з 1% сульфату калію в кількості однієї чайної ложки і літра води.

Пересаджувати кущі можна тільки до середини вересня і тільки ті, які молодші трьох років. Під час пересадки потрібно відрізати квітконоси і злегка підрізати коріння.

Також важливо укрити кущі до настання справжніх холодів. До 1 жовтня троянди вже повинні бути заховані. Можна накрити рослину плівкою, або спорудити "альтанку" з дощок. Обов'язково потрібно залишити з боків невеликі дірочки, щоб всередину проникало повітря, але не волога.





На правах реклами