Ми у Facebook
19.09.2021, 17:30

У Рівному пожежники не могли доїхати до будинку через припарковані авто

Сьогодні, 19 вересня, о 09:30 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про задимлення на 9-му поверсі багатоквартирного житлового будинку в місті Рівне по вулиці Є. Коновальця.
На місце виклику виїхали 3-ри чергових пожежно-рятувальних відділення вогнеборців та чергову зміну оперативно-координаційного центру обласного управління ДСНС.


фото з facebook.com/dsns.rivne
фото з facebook.com/dsns.rivne


Проте дістатися до місця виклику рятувальники на пожежних автоцистернах не змогли, адже заважали припарковані легкові автомобілі на вулиці неподалік від будинку, де було задимлення. Тому вогнеборці залишили спецтехніку та дісталися до місця пішки.


фото з facebook.com/dsns.rivne
фото з facebook.com/dsns.rivne


Прибувши за вказаною адресою вогнеборці з'ясували, що трапилося коротке замикання електрощитка без подальшого горіння на сходовій клітині 9-го поверху житлового будинку. Пожежі не було. В цілях безпеки електрик ОСББ відключив від електропостачання під’їзд будинку.


фото з facebook.com/dsns.rivne
фото з facebook.com/dsns.rivne


Варто відмітити, що цього разу мешканцям будинку надзвичайно пощастило, що не було пожежі. Адже якби була пожежа, а рятувальники не змогли через штучні перешкоди вчасно доїхати до місця, наслідки були б непередбачуваними.

Про це повідомили з ГУ ДСНС України у Рівненській області.

"Співробітники ГУ ДСНС області наголошують, що навіть кілька хвилин можуть мати важливе значення для збереження життя і здоров’я людей, а також майна. За 10 хвилин може згоріти ціла квартира, а вогонь з однієї кімнати розповсюдитися на кілька сусідніх квартир.

Водії, що паркують свої транспортні засоби у недозволених місцях мають розуміти, що рятувальникам треба не лише проїхати, а й мати місце, щоб встановити пожежну драбину та дістати пожежно-технічне обладнання, а це зробити неможливо.

Рятувальники Рівненщини закликають водіїв дотримуватися правил дорожнього руху та паркувати автомобілі у дозволених місця, адже від цього може залежати чиєсь життя та здоров’я!" - Наголошують рятувальники.





На правах реклами