Ми у Facebook
21.09.2021, 19:28

На Рівненщині винаходять нові способи взаємодії між містом та Університетом

Фото прес-служби НаУОА

Нещодавно в стінах Національного університету «Острозька академія» відбувся дводенний семінар «Академічне місто: досвід країн Вишеградської групи».
Партнерами проекту з Рівненщини є Національний університет "Острозька академія", Острозька міська рада, Національний університет водного господарства та природокористування, Рівненська міська рада, Волинська бізнес-школа НаУОА.

Для роботи на семінарі зібралися представники університетської спільноти та місцевого самоврядування. Також унікальним досвідом такого штибу співпраці поділився й гості з Люблина. Серед них й Маріуш Саґан, директор департаменту Стратегії та Підприємництва цього міста.

Фото прес-служби НаУОА
Фото прес-служби НаУОА


Основними завданнями проекту «Town and Gown 2.0» є: реалізація ідеї академічного міста завдяки розвитку міської інфраструктури для комфортного навчання студентів та діяльності університетів; перетворення міста на інноваційний простір, у якому молодь та науковці мають можливість розробляти наукові проекти та творити інновації; створення нових інституцій, які ґрунтую взаємодію міста та університету та націлені на взаємний розвиток (технологічні парки, інноваційні центри, творчі кластери); промування міста як академічного середовища задля залучення творчих людей до навчання та проведення досліджень. Та інше.

Фото прес-служби НаУОА
Фото прес-служби НаУОА


Кінцева мета проекту – налагодження плідної взаємодії між вищими навчальними закладами, чиновництвом, різноманітними українськими установами й інституціями та країнами Вишеградської групи.


Фото прес-служби НаУОА
Фото прес-служби НаУОА


Фото прес-служби НаУОА
Фото прес-служби НаУОА


Взаємодія університетів та міського простору здатне забезпечити не тільки їх сталий розвиток, але й значно сприяти збагаченню економіки та багатьох сфер життя:

“Можна розвивати економіку, але якщо ми прагнемо інновацій - потрібен університет. Ми можемо розвивати меблеву індустрію без університету. Але коли йдеться про біотехнології, ІТ, медицину - нам потрібно співпрацювати”, - зазначає Маріуш Саґан у коментарі пресслужбі НаУОА.


Фото прес-служби НаУОА
Фото прес-служби НаУОА


Фото прес-служби НаУОА
Фото прес-служби НаУОА


Дводенний семінар – це перша подія у цілий низці заходів, які відбуватимуться в межах міжнародного проекту «Town and Gown 2.0»:

Воркшоп в Луцьку (06.10.2021 - 09.10.2021) “Інновації та індустрія захисту: досвід Вишеградської групи”.
Воркшоп в Рівному (27.10.2021 - 29.10.2021) “Креативний кластер та культурні індустрії: досвід Вишеградської групи”.
Підсумковим заходом стане міжародна конференція і Хакатон для студентів “Town and Gown 2.0: стратегічна співпраця міста та університету у Вишеградській групі та Україні, що відбудеться 26-27 січня 2022 року в Острозькій академії.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ