Ми у Facebook
23.09.2021, 16:44

Чи можна щеплюватися і від коронавірусу, і від грипу?

Поволеньки насувається сезон грипу та ГРВІ. ВООЗ передбачає, що в Україні буде цього року кілька штамів грипу, а тому фахівці рекомендують не зволікати й зробити щеплення від грипу.
Але зараз також триває вакцинація від коронавірусного захворювання. Чи можна міксувати ці дві вакцини?

"Зазвичай дозволяється проводити вакцинацію від різних захворювань в один і той самий день. Вакцина вводиться у різні ділянки тіла. Наприклад, у ліве або праве передпліччя. Проте, національна група експертів з вакцинації Міністерства охорони здоров’я України рекомендує проводити вакцинацію, особливо ту, яка пов’язана з COVID 19 та іншими сезонними інфекціями, щонайменше через 14 днів після введення другої дози вакцини від коронавірусу. Або за 14 днів до введення першої дози від COVID 19. Найголовніше, що кожен із нас несе відповідальність за стан свого здоров’я й повинен врахувати даний факт", - сказав на брифінгу Директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення ОДА Олег Вівсянник.

Дізнайтеся, як на Рівненщині відбувається процес вакцинації. У Рівному вчителі влаштували акцію протесту. Вакцини від грипу поки на Рівненщині немає.





На правах реклами