Ми у Facebook
23.09.2021, 17:59

Найближчим часом вийде друком нова книга мами-письменниці

Це вражаюча емоційна коротка проза, здатна викликати зливу почуттів. Не про памперси чи грудне вигодовування - про життя, осмислене через призму материнства. Стану, що загострює відчуття світу.


Ось короткий текст із цього видання, який уже можна почитати на сторінці авторки у мержі Фейсбук.




НА СЦЕНІ ЖИТТЯ

Певно, у лікарні звучать найкращі сповіді. Щирі. Правдиві.
Тут вислухають їх. Інші. І Бог.

Є час на це. І бажання. І розуміння.

Одна жінка говорила мені: «У лікарні дуже важко, тяжко і недобре. Але мені все одно краще тут, ніж вдома». На мій подив пояснила: «Вдома я наодинці із своєю бідою і хворою дитиною. А тут серед людей та ще й таких, які мене розуміють. Бо самі таке мають».

Тут хтось розповість про свою вагітність у пізньому віці, хтось про травму під час пологів, хтось про недоношених діток, хтось про вроджені вади у своїх крихіток...

Я бачила тут найкращу сцену життя.

Якось в одній палаті одна мати одного особливого хлопчика танцювала. Як то востаннє в житті. Так палко під звуки рухалося її тіло. І душа. У вихорі дум. Тяжких. І надії. Танцювала для сина. Щоб той сміявся. Бо якраз від такого дійства її син оживав і так дзвінко радів, як інколи/як ніколи.
Вони були обоє щасливі. У своїм нещасті. Вони були щастям одне для одного. Це була їхня сцена життя. Часто вона пустувала від емоцій та надмірних почуттів. Проте деколи увечері на ній були найкращі концерти. Які не вартують гроша. Бо вони безцінні. У драмі людського буття.

Хто бачив цей концерт, той аплодував. Долонями, думками і серцем. Матері, яка робила все можливе для радості дитини. Хлопчику, який не розмовляв і не ходив, проте сміявся найщиріше.

Коли я зустрічала їх, то не бачила змученої й постарілої не за роками жінки. Не бачила особливостей хлопчика. Переді мною були танцююча мама та її щасливий син.

Тут кожен колись розкаже свою історію. Для таких, як сам. Тут його вислухають. Зрозуміють. І неодмінно поаплодують.
Бо на малій і непримітній сцені життя часто виступають найкращі актори.


Книгу видрукують приблизно за тиждень, але уже почалося передзамовлення видання. Передзамовити книгу можна на сторінці авторки у Фейсбуку.

До речі, це вже друга книжка Юлії. Перша - “Щоденник мами” вийшла друком у 2019 році.

Юлія Новак-Голубєва - за освітою філософ-релігієзнавець, навчалась та працювала в Національному університеті "Острозька академія", зараз у декретній відпустці, разом із чоловіком Віталієм Голубєвим виховує трьох донечок. Членкиня Національної спілки журналістів України.





На правах реклами