25.09.2021, 13:04

Медовик без розкочування коржів: унікальний рецепт

Якщо гості на порозі, або просто захотілося чогось смачненького до чаю на швидку руку, то цей рецепт швидкого медовика без розкочування коржів вам знадобиться.
Інгредієнти:

Масло вершкове-150 гр.
Цукор - 90 гр.
Мед - 2 ст.ложки
Сода - 1 ч.ложка
Яйця - 2 шт.
Борошно - 200 гр.
Сметана 20% - 600 гр.
Цукрова пудра-100 гр. (Або за смаком)

Приготування:

1. У сотейнику змішати масло, цукор, мед і довести до кипіння (весь час
помішувати, щоб нічого не пригоріло).
2. Додати ложку соди і безперервно помішувати, маса почне пінитися, так і повинно бути, варимо пару хвилин до карамельного кольору.
3. Прибрати з плити і дати охолонути.
4. Додаємо яйця по одному і перемішати віночком.
5. Після додаємо частинами борошно.
6. Духовку розігріваємо до 180 градусів.
7. Деко застилаємо пекарським папером і змащуємо рослинним маслом.
8. Виливаємо тісто і формуємо тонкий прямокутник (він потім підніметься в духовці)
8. Випікаємо хвилин 10-12 хвилин (залежить від духовки), корж
підрум'яниться.
9. Виймаємо корж, охолоджуємо і ділимо на 4 рівних коржа. Нерівні краї зрізаємо і подрібнюємо за допомогою блендера в крихту (для прикраси).

Для крему:

1. Змішуємо густу сметану з цукровою пудрою (краще не збивати а просто перемішати).
2. Далі формуємо торт, змащуючи коржі кремом.
3. Верх і боки торта також змащуємо кремом і посипаємо крихтою.
Торт дуже м'який, якщо постоїть у холодильнику години
3-4 години до подачі, буде ще м'якшим.
Щасливе Рівне