02.10.2021, 19:30

Невидимий яблучний тортик - рецепт

Тортик, що підкорить ваше сердечко.
Інгредієнти на форму 23 × 28 см:

✅2 кг твердих, бажано кислуватих яблук
✅2 столові ложки лимонного соку
✅4 яйця
✅півстакана цукру (100 г)
✅200 мл молока
✅50 г м'якого вершкового масла
✅Столова ложка ванільного цукру або кілька крапель ванільного екстракту
✅140 г борошна
✅Півтори чайні ложки розпушувача
✅півстакана родзинок
✅Дві столові ложки пластівців мигдалю або крупно нарізаних горіхів

Приготування:

1) Очистіть яблука, наріжте їх тонкими скибочками, перекладіть у велику миску і збризніть лимонним соком. Відкладіть в сторону.
Духовку розігріти до 180 градусів, вистелити форму папером для випічки або змастити вершковим маслом і посипати панірувальними сухарями.

2) Яйця збити з цукром і ванільним цукром або ванільним екстрактом. Додати молоко і м'яке масло, нарізане невеликими шматочками, перемішати, всипати родзинки, знову перемішати.

3) Додати борошно, змішане з розпушувачем, і ще раз все швидко перемішати. Отримане тісто вилити на часточки яблука в мисці. Обережно перемішайте, щоб тісто покрило фрукти, а скибочки не дуже сильно ламалися.

4) Вилити масу в форму. Посипати мигдальною стружкою або подрібненими горіхами. Поставити в розігріту духовку і випікати близько 40 хвилин. Вийняти з духовки, після охолодження нарізати. Можна перед подачею посипати ще цукровою пудрою або корицею.
Щасливе Рівне