Ми у Facebook
13.10.2021, 15:55

У Рівному встановили пам'ятник богині права, справедливості й законного порядку

12 жовтня у Рівненському інституті Київського університету права НАН України урочисто відкрили скульптуру Феміди на честь 25-річчя прийняття Конституції України та 30-ї річниці Незалежності України.
Гранітна стела оформлена у вигляді 1,5 метрової колони - Богині права й законного порядку із зображенням відкритої книги - Конституції України.


На ній викарбовано 5 статей Конституції України зокрема:

Стаття 1. Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.

Стаття 3. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ.

Стаття 8. В Україні визначається і діє принцип верховенства права.

Стаття 10. Державною мовою в Україні є українська мова. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.


Також на колоні висічено латиномовний афоризм "Право є мистецтвом добра та справедливості".


Феміда - це символ національної ідеї, що об'єднує всіх і кожного, засвідчуючи високу повагу до національних державотворчих знаків, глибоку віру у майбутнє України.






Додамо пам'ятник, що возвеличує здобутки Української Держави та засвідчує високий статус юридичної професії був встановлений за ініціативи ректора КУП НАНУ Юрія Бошицького.

Відкрили гранітну Феміду в Рівненському Інституті права за адресою: м.Рівне вул.Короленка, 5.

Довідка: Київський університет права НАН України єдиний у нашій державі вищий навчальний заклад, підпорядкований Національній академії наук України. Концепція діяльності побудована на інтеграції юридичної освіти і фундаментальних теоретичних досліджень у галузі права.





На правах реклами