17.10.2021, 15:30

Гарбузовий пиріг за американським мотивом - рецепт

Незвичайна текстура за мотивами класичного американського гарбузового пирога. Якщо не додавати спеції, залишити тільки цедру апельсина, то вийде оранжево-жовтий колір, але зі спеціями смачніше. Готовий пиріг можна нарізати порційно, заморозити і їсти шматочками після розморожування в холодильнику.
Тісто:

- борошно 300г
- цукрова пудра 40г
- сіль 1г
- вершкове масло (з холодильника) 200г
- кисломолочний сир (можна взяти сир 9% з брикету) 120г

Начинка:

- Гарбузове пюре (густе) 350г
- Згущене молоко 200г
- Яйце 2шт (110г)
- крохмаль 50г
- Цедра апельсина (дрібна) 5г
- Спеції (імбир, кардамон, кориця) 3г
- Ванільний цукор 10г

Приготування:

1. Для тіста розтерти в крихту масло, борошно, сіль, цукрову пудру, додати сир (творог) та вимісити тісто.
2. На присипаній борошном поверхні розкачати тісто в коло (розмір - це діаметр форми плюс бортик)
3. Викласти тісто у форму або кільце (якщо кільце, то поставити на картонну підкладку, на неї - пергамент, а потім загорнути фольгою дно, переходячи на бортики, так конструкція буде міцнішою), прибрати в холодильник, поки готуємо начинку.
4. Можете частину тіста використовувати для декору або залишити для інших пирогів, якщо хочеться тонкий шар тіста.
5. Зверху викладаємо пергамент і сиру квасолю / горох.
6. Відправляємо в розігріту до 200 на 10-12 хвилин, прибираємо папір і повертаємо в духовку ще хвилин на 7-10, щоб тісто трохи зчепилося і зарум'янилося.

Важливо!

1. Обернути зовнішні бортики і дно форми щільно в 2-3 шари.
2. Поставити форму з пирогом в форму більшого діаметру з високим бортом, в неї налляти гарячу воду, коли все відправимо в духовку.
3. Для начинки всі інгредієнти об'єднати акуратно, сильно не збивати.
4. Гарбузову начинку вилити в основу тіста. Ставимо конструкцію в духовку, можна випікати без води, тоді начинка може трохи тріснути.
5. Готуємо близько години або трохи більше. Готовий пиріг трохи «тремтить ближче до центру».
6. Дістаємо з духовки і даємо повністю охолонути.
7. Прибираємо в холодильник до повної стабілізації.
Щасливе Рівне