Ми у Facebook
18.10.2021, 15:24

«Не лишайте рівнян жебраками, а місто без розвитку», - рівняни вийшли під стіни ОДА

Ранок понеділка у Рівному розпочався з протесту. Так, під стінами Рівненської ОДА десятки мешканців міста вийшли на мітинг, щоб показати свою незгоду з тією енергетичною політикою, яку проводить керівництво держави.
Люди переконані, що не можна «спихнути» зростання тарифів на плечі мешканців та місцеві бюджети. Самоусуваючись від вирішення проблеми, яку сама і створила, центральна влада провокує людей на протести та життя за межею бідності! А опалювальний сезон зараз знаходиться під загрозою зриву, що неприпустимо!



На мітинг разом з рівнянами вийшли і депутати Рівненської міської ради, які в цьому питанні виявили свою консолідовану позицію, а також міський голова Рівного Олександр Третяк та секретар Рівнеради Віктор Шакирзян.



Усі вони спільно напрацювали вимоги до уряду, які повинен передати ставленик Президента в області Віталій Коваль. Він повинен захищати не тільки інтереси «зеленої» команди в Києві, а і повинен нарешті зробити хоч щось для громади, депутатом міської ради якої він є.



- Ми розуміємо, що такі тарифи є обґрунтованими. Адже не може буханка хліба коштувати десять гривень, якщо її собівартість двадцять. Проте, якщо не буде компенсації з державного бюджету чи не виділено жодної субвенції, то тисячі мешканців Рівного не зможуть оплачувати рахунки за комунальні послуги, а якщо платитимуть, то житимуть за межею бідності, - говорить керівник 11 ОСББ Рівного Андрій Прищепа.



Під час зустрічі з очільником ОДА мітингувальники та голови ОСББ Рівного так і не почули конструктивних відповідей на болі громади. Міський голова Олександр Третяк вимагав від очільника області припинити піар на важливій для кожного рівнянина темі. А популістичні заяви – це точно не те, чим можна зарадити у вирішенні цього питання. А зараз саме час знайти варіант компенсації різниці в тарифах для міста.



Віталій Коваль виправдовувався, що не має жодних механізмів якими би він міг допомогти місту. Тим самим голова ОДА підтвердив, що простіше говорити лозунгами і в той же час почистити кишені кожного рівнянина!

- Запропонований урядом Меморандум пропонує зберегти старі занижені тарифи, а різницю вартості тарифу на опалення, фактично нестачу грошей - повністю перекласти на місцеві бюджети. Для Рівного ця різниця в тарифах колосальна та непідйомна. Фактично бюджет розвитку міста зникає. Це означає, що впродовж року відсутні ремонти, благоустрій, розвиток закладів соціальної сфери, - говорить міський голова Рівного Олександр Третяк. - Ми сьогодні маємо перед собою завдання: захист людей в холодну пору та збереження міського бюджету розвитку. Нам буде важко знайти навіть частину коштів для того, щоб перекрити різницю в тарифах і врятувати від холоду людей. Ми готові перенаправити частину коштів і компенсувати різницю, але залишити місто без перспектив не те щоб розвитку, але нормальної життєдіяльності ми не будемо!



Центральна влада мусить піти назустріч і теж шукати кошти на компенсацію зростання тарифів, виділяти субвенції для громад.

- Спільними зусиллями будемо до останнього відстоювати інтереси рівнян. Ми вже шукаємо можливості компенсації різниці в тарифах та підготували проект рішення про скасування підвищення тарифів, які прийняв виконком, - наголошує секретар Рівнеради Віктор Шакирзян. – Вимагаємо справедливості, бо рівняни зараз в критичній ситуації!



Мітингувальники залишили стіни Рівненської ОДА, але наголошують, що готові оголосити безстроковий протест, поки очільник області не зрозуміє, що слуги народу повинні служити саме народу. А уряд не змушував народ знову грітися біля бочок, бо в цьому випадку жарко буде уряду та ставленикам «зеленої» команди на місцях!





На правах реклами