21.10.2021, 19:27

Звичний Медовик за незвичним рецептом

Такого Медовика ви точно не куштували! Готуйте та насолоджуйтеся вишуканим та незвичним смаком
Інгредіенти:

- Коржі (~ 21 см)
- 600 гр борошна
- 3 яйця
- 30 гр какао
- 150 гр цукру
- 150 гр меду
- 150 гр вершкового масла
- 1 ч.л. соди

Крем:

- 1200 гр сметани
-740-760 гр вареного згущеного молока

Приготування:

1. Друшляк вистилаємо марлею в 4 шари і викладаємо сметану. Збираємо краї разом, зав'язуємо у вузлик і підвішуємо на висоту на 1-2 години, щоб зайва рідина скла.
2. Після потрібної кількості часу, збиваємо згущене молоко міксером, додаємо сметану і збиваємо разом.
3. Паралельно починаємо готувати коржі. У борошно додаємо какао і просіюємо.
4. Яйця збиваємо з цукром.
5. Масло розтоплюємо і остуджуємо.
6. У глибоку каструлю виливаємо мед і нагріваємо, але не доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і додаємо соду, помішуємо(якщо мед штучний, то погасіть соду оцтом). Виходить пишна біла піна.
7. У яєчно-цукрову суміш вливаємо розтоплене масло, перемішуємо і поступово вводимо медову піну. Перемішуємо вінчиком.
8. Частинами вводимо борошно з какао.
Відразу вимішуємо ложкою, а потім викладаємо на присипаний борошном стіл і вимішуємо руками поки тісто не перестане липнути.
9. Ділимо тісто на потрібну кількість коржів.
10. Розкачуємо коржі відразу на пергаменті, докладаємо потрібного діаметра тарілку (або що завгодно) і вирізаємо коло. Наколюємо виделкою. Обрізки прибираємо.
11. Випікаємо в розігрітій до 180 ° духовці 5-7 хвилин.
12. Даємо коржами охолонути.
13. Збираємо торт: Корж➡️крем➡️корж ...
14. Даємо торту настоятися мінімум пару годин.
15. Один корж розламуємо на шматочки і прикрашаємо верх як плями корівки. Інший корж подрібнити в блендері і обсипати боки. Або прикрасити за бажанням.
Щасливе Рівне