Ми у Facebook
29.10.2021, 18:45

Третяк знизив тарифи на опалення для рівнян

Виконавчий комітет Рівненської міської ради підтримав пропозицію міського голови Рівного Олександра Третяка, щоб застосувати для населення тариф на послуги з теплопостачання на опалювальний сезон 2021 – 2022 року на рівні минулого року. Він складатиме - 1913грн/Гк.


Міський голова Рівного Олександр Третяк пояснив, що це складне рішення для міста. Адже на вагах стоять зростання тарифів для людей, що стане важким тягарем для кожного, а з іншого боку - відсутність бюджету розвитку, який використають на покриття різниці в тарифах.

- Розуміючи, в якій складній ситуації опинились люди, ми змушені розділити з ними цей тягар. Не отримавши від уряду компенсаторів тарифів, я не можу підтримати рішення, яке в час пандемії непосильним тягарем ляже на рівнян. Пандемія внесла суттєві корективи. Люди просто не витримають підвищення тарифів на теплопостачання, - говорить міський голова Рівного Олександр Третяк. - Найкращою підтримкою мешканців громади в період таких обмежень та поширення пандемії бачу у збереженні тарифів на опалення у місті на рівні минулого року.



Мер наголосив, що місто жертвує бюджетом розвитку задля людей. Адже для компенсації різниці в тарифах місту потрібно знайти близько 260 мільйонів.

Зараз перевиконання бюджету становить близько 80 мільйонів. Мер каже, що вже готовий використати ці кошти для компенсації.

Водночас решту потрібно буде шукати через скорочення міських програм. А це зменшення фінансування муніципальних програм, відсутність якісних ремонтів доріг та шкіл, зменшення видатків на освіту та медицину, підтримку бізнесу та компенсації для підприємців. Якщо людина сплачує податки, вона повинна бачити, що ці податки повертаються їй у вигляді нових доріг, освітлення, вчасно почищеної дороги, якісної медицини. Зараз це все стоїть під загрозою.

Місцеве самоврядування не повинне покривати помилки уряду. Держава показала свою безпорадність в тому, що питання різниці в тарифах лягло на плечі місцевого самоврядування. Залишивши міста без жодних компенсації, уряд показав, що доля мешканців громад залежить тільки від влади на місцях.

Попри всі складнощі, Олександр Третяк впевнений, що місто спільними зусиллями пройде цей складний період.

- Щоб бути сильними і успішними ми маємо стати господарями на нашій землі. Жити інтересами своєї громади, - наголосив очільник міста.





На правах реклами