Ми у Facebook
31.10.2021, 16:55

Вікцинація у Рівному: як, де та чим щепитися від Covid-19

Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби. Щеплення можна отримати в одному з центрів та на тимчасових пунктах вакцинації від COVID у Рівному. Центри вакцинації населення проти COVID-19 у Рівному працюють з 9:00 до 17:00, щоденно та без вихідних.
Про це інформує Рівненська міська рада.

Чим щеплюють рівнян?

AstraZeneca – це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 12 тижнів. Першу і другу дозу можна отримати вакциною AstraZeneca, виробленою на різних майданчиках. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання. Застосовується для всіх, старше 18 років. Згідно досліджень, дві дози AstraZeneca захищають від важкої хвороби та госпіталізації з ефективністю 92% для штаму коронавірусу Дельта та 86% для штаму Альфа.

CoronaVac/Sinovac Biotech — це інактивована вакцина, розроблена китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 14-28 днів. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання. Результати досліджень показують, що ефективність Coronavac/Sinovac становить 65,9% у запобіганні захворюванню на COVID-19 (штами “Альфа” та “Гамма”), 87,5% у попередженні госпіталізації та 86,3% у запобіганні смерті від ковіду. Вакцина також довела свою ефективність у запобіганні госпіталізації та смерті внаслідок захворювання, викликаного штамом “Дельта”.

Comirnaty/Pfizer-BioNTech — це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 21 день. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання. Дослідження показали, що ефективність проти так званого “дикого” варіанту вірусу SARS-CoV-2, який вперше виявили в Вухані, — 95%. Вакцина Comirnaty/Pfizer має ефективність 93,7% проти симптоматичного захворювання, викликаного штамом “Альфа”, та 88% для штаму “Дельта”.


Де вакцинуватися у Рівному?

Центри,що працюють на базі:

Рівненський обласний академічний музично-драматичний театр (вул. Театральна площа, 1, м. Рівне);
Рівненська районна державна адміністрація (вул. Соборна, 195, м. Рівне).

Пункти щеплень, що діють при Центрах ПМСД Рівного працюють також щоденно та без вихідних у:

КНП «Центр ПМСД «Центральний» РМР (вул.Драгоманова, 7, м. Рівне);
КНП «ЦПМСД «Ювілейний» РМР (вул.Макарова, 3, м. Рівне);
Амбулаторії ЗПСМ #5 Центру ПМСД «Ювілейний» м.Рівне (вул. О.Олеся, 13, м. Рівне);
Амбулаторії ЗПСМ «Пересопницька» Центру ПМСД «Ювілейний» м. Рівне (вул. Пересопницька, 168, м. Рівне);
Амбулаторії ЗПСМ «Тиннівська» Центру ПМСД «Ювілейний» м. Рівне (вул. Тиннівська, 50-б, м. Рівне);
КНП «Центр ПМСД «Північний» РМР (вул. Фабрична, 10, м. Рівне).

Тимчасові пункти вакцинації на базі:

ТРЦ «Екватор», який працює щосуботи з 12:00 до 19:00 год;
ТЦ «ЗЛАТА ПЛАЗА» з 10:00 до 19:00 год. щоденно та без вихідних;
Залізничного вокзалу Рівного – з 09:00 до 18:00 год 30 та 31 жовтня.





На правах реклами