Ми у Facebook
06.11.2021, 20:00

Тертий пиріг, якому немає аналогів - рецепт

Цей витвір кулінарії завжди породжує суперечки про те, що ж цей десерт є насправді: пиріг чи печиво? Приготуйте й зробіть висновок самі.
Інгредієнти:

Яйце -2 шт.
Пшеничне борошно - 500 г
Вершкове масло - 200 г
Цукор - 250 г
Ванілін - 0,5 ч. л.
Розпушувач - 1 ч. л.
Полуничне варення - 200 г

Приготування:

Готуємо тісто для пирога. Поставте масло|мастило| розтоплюватися в невеликій каструльці. За цей час просійте борошно з розпушувачем.
Розтоплену олію вилийте в глибоку миску і змішайте з цукром, яйцями та ваніліном.
Повільно додайте муку|борошно| в рідку суміш, замішуючи тісто. Коли воно буде готове, розділіть його на дві частини. Першу частину приберіть в морозилку на 1 годину, а другу розкотіть до потрібного розміру, викладіть у промаслену форму і накрийте шаром джему товщиною приблизно 1 см.
Дістаньте тісто з морозилки та натріть його на великій тертці. Рядко посипте стружкою джем і відправляйте тертий пиріг запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.
Готовий пиріг зазвичай розрізають на довгасті ромби і посипають цукровою пудрою.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ