Ми у Facebook
12.11.2021, 15:20

Штрудель з вишнею - рецепт, який захочеться спробувати ще

Штрудель, приготований за цим рецептом, неодмінно стане частим гостем на вашому столі. І в звичайні дні, і на свята.
Ігредієнти:

150 г борошна
80 мл теплої води
1 ст. л. рослинного масла
дрібка солі

Для начинки:
500 г вишні без кісточок
100 г коричневого цукру
50 г меленого мигдалю (або інших горіхів)
3 ст. л. мелених сухарів
1 яйце
розтоплене вершкове масло

Приготування:

Крок 1
Просійте борошно із сіллю гіркою на робочу поверхню. Зробіть поглиблення в центрі і влийте олію. Поступово, в 3-4 прийоми, додайте воду. Працюючи кінчиками пальців або вилкою, змішуйте борошно з рідиною, доки не вийде м'яке тісто. Вимішуйте тісто, іноді ударяючи об стіл, доки воно не перестане прилипати до столу і не стане гладким і еластичним. Скачайте тісто в кулю, змастіть олією, загорніть у плівку і залиште відпочивати мінімум на 30 хв.

Крок 2
Застеліть стіл старим простирадлом або скатертиною, найкраще з жакардовим малюнком, щоб можна було легко оцінити прозорість тіста. Злегка посипте тканину борошном, покладіть тісто в центр столу і розкачайте качалкою в круг діаметром 25 см.

Крок 3
Тепер потихеньку тягніть тісто від центру, переміщаючи його по колу на кісточках пальців.

Крок 4
Коли центр тіста добре розтягнеться, покладіть пласт на тканину і обережно тягніть тісто від центру до країв, одночасно розсуваючи руки. Розтягуйте тісто ділянку за ділянкою, переміщаючись навколо столу. Поступово все воно стане таким тонким, що буде видно малюнок на тканині, а краї звисатимуть зі столу. Обріжте товсті краї ножицями.

Крок 5
Змастіть тісто розтопленим маслом. Змішайте сухарі, цукор і мелений мигдаль, посипте тісто рівномірно. Викладіть вишню.

Крок 6
Скачайте щільний рулет і добре закріпіть шви з боків. Покладіть штрудель на лист швом вниз і змастіть збитим яйцем. Випікайте штрудель з вишнею при 180 ° С 40 хв.





На правах реклами