Ми у Facebook
18.11.2021, 11:44

Як захистити волосся від холоду у зимовий період: корисні поради

Як доглядати за волоссям в зимовий період
Тьмяність, ламкість і навіть підвищене випадання волосся — ось проблеми, до яких призводить перебування на морозі. І однією шапкою тут не врятуєшся! Ми з'ясували, як допомогти вашій шевелюрі з найменшими втратами пережити майбутню зиму, інформує Ukr.Media.

Не мийте голову в гарячій воді

Чим прохолоднішою буде вода, якою ви миєте голову, тим менше волосся постраждає під час виходу на вулицю. Коливання температури в зимовий час повинне бути зведене до мінімуму, і якщо привчити себе мити голову водою кімнатної температури, то ця корисна звичка відіб'ється не тільки на блиску волосся, але і на роботі сальних залоз: чим гарячіша вода, в якій ви миєте волосся, тим воно активніше, а значить, голова швидше брудниться.

Перейдіть на шампуні для зимового догляду

Пріоритет зимового догляду за волоссям — харчування і зволоження. Не виключено, що на час морозів вам доведеться змінити свій шампунь на більш активну формулу. Взимку зверніть особливу увагу на шампуні з вмістом олій — вони більш активно живлять волосся, і не потрібно боятися обтяження. Крім того, вибирайте засоби з м'якими формулами, які не містять силікону і парабенів: якщо при нормальній температурі ці компоненти не шкодять волоссю, то в мороз краще віддати перевагу продуктам без їх змісту.

Не виходьте на вулицю після гарячого укладання

На час морозів ми радили б відмовитися від гарячого укладання взагалі, але якщо вже вам так не терпиться завити волосся на плойку або випрямити його, робіть це хоча б за годину перед виходом з дому: волосся встигне охолонути і не постраждає від різкої зміни температури.

Використовуйте термозахист і олії

Термозахист здатний врятувати волосся не тільки від гарячого впливу фена і плойки, але і від холоду. Після кожного миття голови наносьте такий продукт по всій довжині волосся, не завадять також і живильні олії: вони створюють захисну плівку, закривають лусочки волосся і допомагають локонам блищати навіть в найлютіший мороз.

Використовуйте розгладжуючі сироватки

Якщо при звичайній погоді ви не використовуєте розгладжуючі сироватки для волосся, то тепер вони можуть вам стати в пригоді. Такі засоби активно зволожують волосся, забезпечують їм захист і роблять шевелюру візуально більш гладкою і блискучою.





На правах реклами