Ми у Facebook
24.11.2021, 15:10

Рецепт домашнього печива з грецькими горіхами

Ніжне, пісочне печиво на сметані, що тане в роті. Має начинку з волоських горіхів. Це дуже смачно!
Інгредієнти для тіста:

• 500 г борошна
• 250 г сметани 20%
• 1 ч. л. розпушувача
• Дрібка солі
• 180 г холодної вершкового масла

Інгредієнти для начинки:

• 150 г очищених волоських горіхів
• 150 г цукру
• 40 г вершкового масла

Приготування:

1. У чаші змішати борошно, сіль, розпушувач
2. До борошняної суміші додати маленькі шматочки вершкового масла і руками зробити масляно-борошкову крихту.
3. В отриману суміш додати сметану та вимісити тісто. На початку здаватиметься, що сметани мало і тісто не вимішується, але все добре виміситься.
4. Забираємо тісто в холодильник, на час приготування начинки.
5. Волоські горіхи подрібнюємо в блендері, додаємо цукор і розтоплене вершкове масло, все добре перемішуємо.
6. Тісто розкочуємо на силіконовому килимку (або між 2 листами пергаменту), товщиною приблизно 2 мм (можна ще тонше), воно збільшиться у розмірі і якщо зробити товщі, то буде не дуже, хоча теж смачно.
7. Розрізаємо тісто на квадратики приблизно по 10 см, вколюємо начинку і натискаємо начинку в тісто. Згортаємо рулетик і злегка защипуємо краї, кладемо швом вниз і як би злегка придавлюємо, але не сильно, нам потрібно, щоб рулетик не розвернувся в духовці.
8. Випікаємо 25 хвилин при 180 градусах.
9. Посипаємо цукровою пудрою





На правах реклами