Ми у Facebook
30.11.2021, 17:55

Рівнян запрошують на безкоштовний показ фільму

У великій залі Рівненського обласного музично-драматичного театру відбудеться показ фільму “Голод-33”. Фільм покажуть 1 грудня о 19:00.
Це перший художній фільм про голодомор в Україні, який був знятий на чорно-білу плівку і виглядає як документальна кінохроніка. Однак, навіть знання про те, що всі кадри в ньому – постановочні, не робить його менш страшним і чесним.

Цікаві факти фільму

- Головна чоловіча роль належить легендарному Георгію Івановичу Морозюку, який до останнього подиху служив театру і знявся у понад 30-ти кінострічках.
- Фільм став першою повнометражною картиною Олеся Янчука, який знімав фільм, не боячись санкцій з боку влади. У 2014 році став директором кіностудії ім. Довженка, все життя займався і займається створенням і просуванням українського кіно.
- Головна героїня фільму, актриса Галина Сулима – одеситка, багато років займається розвитком кіно і кінопроектами в Одесі: створила Міжнародну асоціацію підтримки та розвитку української культури, арт-хаусний проект «Вогні великого міста», різноманітні тематичні фестивалі.
- В епізодичній ролі худого діда, який говорить сину Мирона, Андрієві тікати, виступив колишній в’язень Соловків, який відсидів там 25 років.

ПРО ЗЙОМКИ
- Сцена жнив знімалась на Полтавщині.
- Для зйомок епізодів масовки були залучені селяни з навколишніх сіл.
- Епізоди в зруйнованій церкві знімались в церкві на Чернігівщині, в околицях міста Прилуки, яка на момент зйомок була в такому стані, в якому її залишили більшовики — повністю зруйнована. Сцена Служби Божої на початку фільму знімалась в тій самій церкві — після зйомок основних епізодів церкву відреставрували і зняли в ній Службу. Церква продовжила функціонувати і після зйомок.
- Епізод, де більшовики викидають з поїзда тіла розстріляних селян, знімався на Київщині за участі професійних каскадерів.
- Один з головних історичних консультантів фільму, історик Джеймс Мейс, який вивчав події Голодомору, знявся в епізодичній ролі американського журналіста Волтера Дюранті, який підтримував радянську владу і приховував події Голодомору. Ця сцена не потрапила в кінцевий варіант фільму.
- Закадровий текст в кінці фільму «Діти остання година! А що чули були, що антихрист іде, а тепер з’явилось багато антихристів… Із нас вони вийшли, та до нас не належали» — цитата із Біблії (Іоана 2:18-19)


ВХІД ВІЛЬНИЙ!







На правах реклами