Ми у Facebook
30.11.2021, 09:42

Особливості зменшення ризику податкових перевірок

З таким процесом, як податкова перевірка, стикається велика кількість компаній та підприємців. Незалежно від форми власності виникає бажання максимально зменшити можливі ризики податкових перевірок.
Здійснюючи бухгалтерське обслуговування, кожний бізнесмен бажає по максимуму обійти стороною податкову перевірку. Звичайно, гарантувати цього процесу не зможе ніхто, але існують чіткі критерії, притримуючись яких можна хоча б трішки зменшити можливість майбутніх перевірок. Наша консалтингова фірма «Комплексні Рішення» надасть максимально детальну інформацію про те, що потрібно робити для того, щоб податкові перевірки відбувалися не так часто, як це є насправді з великою кількістю підприємств.

Критерії, які допомагають виявити ризики податкових перевірок


У тому випадку, якщо є потреба зменшити ризики податкових перевірок, варто звернути увагу на основні критерії, які можуть допомогти виявити подібний процес. Серед них виділяють наступні:

• Високі показники збитковості компанії протягом певного проміжку часу – в першу чергу варто звернути увагу на податкову та бухгалтерську звітність, в якій будуть відслідковуватися збитки протягом певного проміжку часу. Якщо ж збитки будуть суттєвими, то варто підготуватися до того, що ризик виїзної перевірки збільшується у декілька разів. У цьому випадку, щоб зменшити ризики, варто кожного місяця здійснювати контроль за прибутками та збитками, щоб розуміти реальну ситуацію.
• Податкове навантаження нижче, ніж його середній рівень по господарчим суб’єктам в конкретній сфері – показник податкового навантаження вираховується, як об’єм отриманих грошових надходжень та відсоток виплачених податків. Щоб обійти стороною дану проблему, варто систематично здійснювати контроль за податковим навантаженням та виконувати процес оптимізації фінансових потоків.
• Суттєве відхилення рівня рентабельності за даними бухгалтерського обліку від рівня рентабельності для конкретної сфери по статистичній інформації – у інспекторів податкової служби зростає інтерес до тих організацій, у яких показник рентабельності підприємства нижчий, ніж 10 балів.

Також не варто забувати про те, що якщо показники темпу затрат суттєво перевищують показники доходів, то це обов’язково буде викликати зацікавленість зі сторони представників податкової служби до конкретної компанії.





На правах реклами