Ми у Facebook
11.12.2021, 18:50

Ніжні ватрушки з заварним кремом - рецепт для найкращих господинь

Ніжні ватрушки із заварним кремом стануть чудовим доповненням до вашого столу. Їсти їх з чаєм - одне задоволення.
Тісто:

- Борошно 450-500 гр
- Дрібка солі
- Цукор 90 гр
- Ванільний цукор 1 пакетик
- Дріжджі сухі 5-7 гр
- Молоко 250 гр
- Вершкове масло 60 гр
- Яйце

Заварний крем:

- 300 мл молоко
- Вершки жирні 100 мл
- 3 яйця
- Цукор 150 гр
- Ванільний цукор 1 пакетик
- кукурудзяний крохмаль або борошно 50 гр

Приготування:

Змішаємо в зручній мисці борошно, цукор, сіль та дріжджі.
Вершкове масло розтопимо, дамо йому охолонути і перемішаємо з яйцем.
Увіллємо яєчну суміш в борошняну і перемішаємо ложкою так, щоб борошно взяло в себе всю вологу.
Повинне вийти липке тісто.
Залишимо тісто в теплому місці підніматися приблизно на годину. Тісто має збільшитися в об'ємі вдвічі.
Поки тісто піднімається, готуємо крем.
У сотейнику змішаємо всі інгредієнти, перемішаємо та уваримо до стану густої сметани.
Готове тісто обімнемо і поділимо на рівні частини. Сформуємо колобки розміром з невеликий мандарин.
Залишимо колобки під рушником ще на 20 хв, нехай трохи піднімуться. І зробимо у кожному заглиблення за допомогою стопочки. Викладемо крем. Зручно викладати кондитерським мішком. Можна просто ложечкою.
І відправимо випікати до золотистості в розігріту духовку до 180 гр. Режим верх низ без конвекції.
Усі ніжні ватрушки із заварним кремом готові!





На правах реклами