19.12.2021, 15:15
Три оригінальні рецепти печива до Дня святого Миколая
19 грудня господині в багатьох країнах випікають різноманітні пряники й печиво. Ними традиційно обдаровують дітвору, прикрашають ялинку та ласують під час чаювання в родинному колі.
Сайт ОГО зробив підбірку не менш смачних, але простих та оригінальних рецептів печива до Дня святого Миколая.
Рецепт медових миколайчиків
Для тіста:
борошно — 600 г;
маргарин — 150 г;
цукор — 200 г;
яйця — 2 шт.;
яєчні жовтки — 2 шт.;
рідкий мед — 150 г;
мелена кориця — 0,5 чайної ложки;
гвоздика — 0,5 чайної ложки;
сода — 1 чайна ложка;
сметана — 2 столові ложки.
Для глазурі:
цукрова пудра — 1 склянка;
яєчний білок — 1 шт.;
лимонний сік — 0,5
чайної ложки.
Просіваємо борошно, додаємо туди соду та натертий маргарин, перемішуємо. Вкидаємо яйця, жовтки, сметану, цукор, корицю, гвоздику та мед, замішуємо тісто і залишаємо його в холодильнику на цілу ніч. А вже вранці розкачаємо тісто до товщини 0,5 см і сформуємо з нього майбутніх миколайчиків. Деко змастимо олією і притрусимо борошном. Покладемо на нього змащені збитим яйцем коржики і випікатимемо за температури 180°C, аж поки вони не стануть золотистими.
Класичний рецепт миколайчиків
Для тіста:
Борошно — 600 г,
сода — 1 ч.л.,
вершкове масло — 150 г (попередньо заморозьте в холодильнику)
цукор — 200 г,
яйце — 2 шт.,
яєчний жовток — 2 шт.,
рідкий мед — 150 г.
У просіяне борошно додайте соду. На терці натріть холодне масло. Змішайте, додайте цукор, яйця, жовтки і мед. Замісіть тісто. Залиште його на ніч в холодильнику. З ранку розкачайте корж товщиною 0,5 см. Виріжте фігурки з тіста.
Миколайчики з шоколаду
Для тіста:
маргарин — 150 г,
борошно — 600 г,
сода — 1 ч.л.,
цукор — 200 г,
яйце — 2 шт.,
яєчний жовток — 1 шт.,
рідкий мед — 150 г,
какао-порошок — 3 ст.л.,
рослинна олія.
Просіяне борошно змішайте з розм’якшеним маргарином. Додайте цукор, яйця, соду, мед і какао. Замісіть тісто і поставте його в холодильник на 3 години. Потім дістаньте тісто і розкачайте товщиною 5 мм. Після цього виріжте формочки з тіста і викладіть на змащений олією пергаментний папір. Зверху змастіть печиво жовтком і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 10−15 хвилин. Прикрасьте різнобарвною глазур’ю або розтопленим на водяній бані шоколадом.
Рецепт медових миколайчиків
Для тіста:
борошно — 600 г;
маргарин — 150 г;
цукор — 200 г;
яйця — 2 шт.;
яєчні жовтки — 2 шт.;
рідкий мед — 150 г;
мелена кориця — 0,5 чайної ложки;
гвоздика — 0,5 чайної ложки;
сода — 1 чайна ложка;
сметана — 2 столові ложки.
Для глазурі:
цукрова пудра — 1 склянка;
яєчний білок — 1 шт.;
лимонний сік — 0,5
чайної ложки.
Просіваємо борошно, додаємо туди соду та натертий маргарин, перемішуємо. Вкидаємо яйця, жовтки, сметану, цукор, корицю, гвоздику та мед, замішуємо тісто і залишаємо його в холодильнику на цілу ніч. А вже вранці розкачаємо тісто до товщини 0,5 см і сформуємо з нього майбутніх миколайчиків. Деко змастимо олією і притрусимо борошном. Покладемо на нього змащені збитим яйцем коржики і випікатимемо за температури 180°C, аж поки вони не стануть золотистими.
Класичний рецепт миколайчиків
Для тіста:
Борошно — 600 г,
сода — 1 ч.л.,
вершкове масло — 150 г (попередньо заморозьте в холодильнику)
цукор — 200 г,
яйце — 2 шт.,
яєчний жовток — 2 шт.,
рідкий мед — 150 г.
У просіяне борошно додайте соду. На терці натріть холодне масло. Змішайте, додайте цукор, яйця, жовтки і мед. Замісіть тісто. Залиште його на ніч в холодильнику. З ранку розкачайте корж товщиною 0,5 см. Виріжте фігурки з тіста.
Миколайчики з шоколаду
Для тіста:
маргарин — 150 г,
борошно — 600 г,
сода — 1 ч.л.,
цукор — 200 г,
яйце — 2 шт.,
яєчний жовток — 1 шт.,
рідкий мед — 150 г,
какао-порошок — 3 ст.л.,
рослинна олія.
Просіяне борошно змішайте з розм’якшеним маргарином. Додайте цукор, яйця, соду, мед і какао. Замісіть тісто і поставте його в холодильник на 3 години. Потім дістаньте тісто і розкачайте товщиною 5 мм. Після цього виріжте формочки з тіста і викладіть на змащений олією пергаментний папір. Зверху змастіть печиво жовтком і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 10−15 хвилин. Прикрасьте різнобарвною глазур’ю або розтопленим на водяній бані шоколадом.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Вікторія ТРОФIМОВА Переглядів: 1023Інші статті рубрики:
На двох вулицях Рівного 25 квітня не буде води
Завтра, 25 квітня, з 09:00 до 17:00 через ремонтні роботи на водопроводі буде тимчасово відсутнє водопостачання на двох вулицях.
переглядів: 146
Ціни на газ у 2024 році не зростатимуть
Нафтогаз продовжив фіксований тариф на газ для населення на ще один рік
переглядів: 193
Як зробити так, щоб бузок довше квітнув: поради та правила догляду
Фахівці стверджують, що головним секретом його довгого свіжого цвітіння є правильний зріз.
переглядів: 181
Як міцно заснути за 10 секунд: надійний військовий метод
Цим методом користуються військові США. Виконайте кілька простих вимог, аби миттєво поринути у сон.
переглядів: 422
У Рівному можна безкоштовно записатися у бібліотеку
У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці оголосили акцію - упродовж кількох днів можна безкоштовно отримати читацький. Це приурочили до Всесвітнього дня книги та авторського права.
переглядів: 389