Три оригінальні рецепти печива до Дня святого Миколая

Рецепт медових миколайчиків
Для тіста:
борошно — 600 г;
маргарин — 150 г;
цукор — 200 г;
яйця — 2 шт.;
яєчні жовтки — 2 шт.;
рідкий мед — 150 г;
мелена кориця — 0,5 чайної ложки;
гвоздика — 0,5 чайної ложки;
сода — 1 чайна ложка;
сметана — 2 столові ложки.
Для глазурі:
цукрова пудра — 1 склянка;
яєчний білок — 1 шт.;
лимонний сік — 0,5
чайної ложки.
Просіваємо борошно, додаємо туди соду та натертий маргарин, перемішуємо. Вкидаємо яйця, жовтки, сметану, цукор, корицю, гвоздику та мед, замішуємо тісто і залишаємо його в холодильнику на цілу ніч. А вже вранці розкачаємо тісто до товщини 0,5 см і сформуємо з нього майбутніх миколайчиків. Деко змастимо олією і притрусимо борошном. Покладемо на нього змащені збитим яйцем коржики і випікатимемо за температури 180°C, аж поки вони не стануть золотистими.
Класичний рецепт миколайчиків
Для тіста:
Борошно — 600 г,
сода — 1 ч.л.,
вершкове масло — 150 г (попередньо заморозьте в холодильнику)
цукор — 200 г,
яйце — 2 шт.,
яєчний жовток — 2 шт.,
рідкий мед — 150 г.
У просіяне борошно додайте соду. На терці натріть холодне масло. Змішайте, додайте цукор, яйця, жовтки і мед. Замісіть тісто. Залиште його на ніч в холодильнику. З ранку розкачайте корж товщиною 0,5 см. Виріжте фігурки з тіста.
Миколайчики з шоколаду
Для тіста:
маргарин — 150 г,
борошно — 600 г,
сода — 1 ч.л.,
цукор — 200 г,
яйце — 2 шт.,
яєчний жовток — 1 шт.,
рідкий мед — 150 г,
какао-порошок — 3 ст.л.,
рослинна олія.
Просіяне борошно змішайте з розм’якшеним маргарином. Додайте цукор, яйця, соду, мед і какао. Замісіть тісто і поставте його в холодильник на 3 години. Потім дістаньте тісто і розкачайте товщиною 5 мм. Після цього виріжте формочки з тіста і викладіть на змащений олією пергаментний папір. Зверху змастіть печиво жовтком і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 10−15 хвилин. Прикрасьте різнобарвною глазур’ю або розтопленим на водяній бані шоколадом.

Як боротися з яблуневою плодожеркою: найефективніші методи захисту саду

Яблунева плодожерка – один із найнебезпечніших шкідників плодових культур. Крім яблуні та груші, пошкоджує плоди сливи, аличі, абрикоса, черешні, персика і деяких інших культур, але найбільшої шкоди завдає в насадженнях яблуні.
переглядів: 114
Ви робите це неправильно: як потрібно міряти тиск?

Лікарі розповіли про три найчастіших помилки пацієнтів при вимірюванні артеріального тиску.
переглядів: 382
Сніданок за 10 хвилин: готуємо яєчню за французьким рецептом

Цікавий варіант приготування звичної яєчні.
переглядів: 939
14 травня: яке сьогодні свято та хто відзначає день ангела

Сьогодні православні християни в Україні за новим стилем вшановують пам'ять святого мученика, провидця і чудотворця Ісидора.
переглядів: 451
Банківські кредити готівкою: швидко, зручно, вигідно

Отримати гроші на будь-які потреби сьогодні можна буквально за лічені хвилини завдяки готівковим кредитам від банків. Це зручний фінансовий інструмент для вирішення побутових питань, здійснення великих покупок, покриття медичних витрат чи планування подорожей.
переглядів: 697