Ми у Facebook
19.12.2021, 15:15

Три оригінальні рецепти печива до Дня святого Миколая

19 грудня господині в багатьох країнах випікають різноманітні пряники й печиво. Ними традиційно обдаровують дітвору, прикрашають ялинку та ласують під час чаювання в родинному колі.
Сайт ОГО зробив підбірку не менш смачних, але простих та оригінальних рецептів печива до Дня святого Миколая.


Рецепт медових миколайчиків

Для тіста:

борошно — 600 г;
маргарин — 150 г;
цукор — 200 г;
яйця — 2 шт.;
яєчні жовтки — 2 шт.;
рідкий мед — 150 г;
мелена кориця — 0,5 чайної ложки;
гвоздика — 0,5 чайної ложки;
сода — 1 чайна ложка;
сметана — 2 столові ложки.
Для глазурі:

цукрова пудра — 1 склянка;
яєчний білок — 1 шт.;
лимонний сік — 0,5
чайної ложки.

Просіваємо борошно, додаємо туди соду та натертий маргарин, перемішуємо. Вкидаємо яйця, жовтки, сметану, цукор, корицю, гвоздику та мед, замішуємо тісто і залишаємо його в холодильнику на цілу ніч. А вже вранці розкачаємо тісто до товщини 0,5 см і сформуємо з нього майбутніх миколайчиків. Деко змастимо олією і притрусимо борошном. Покладемо на нього змащені збитим яйцем коржики і випікатимемо за температури 180°C, аж поки вони не стануть золотистими.

Класичний рецепт миколайчиків

Для тіста:

Борошно — 600 г,
сода — 1 ч.л.,
вершкове масло — 150 г (попередньо заморозьте в холодильнику)
цукор — 200 г,
яйце — 2 шт.,
яєчний жовток — 2 шт.,
рідкий мед — 150 г.

У просіяне борошно додайте соду. На терці натріть холодне масло. Змішайте, додайте цукор, яйця, жовтки і мед. Замісіть тісто. Залиште його на ніч в холодильнику. З ранку розкачайте корж товщиною 0,5 см. Виріжте фігурки з тіста.

Миколайчики з шоколаду

Для тіста:

маргарин — 150 г,
борошно — 600 г,
сода — 1 ч.л.,
цукор — 200 г,
яйце — 2 шт.,
яєчний жовток — 1 шт.,
рідкий мед — 150 г,
какао-порошок — 3 ст.л.,
рослинна олія.

Просіяне борошно змішайте з розм’якшеним маргарином. Додайте цукор, яйця, соду, мед і какао. Замісіть тісто і поставте його в холодильник на 3 години. Потім дістаньте тісто і розкачайте товщиною 5 мм. Після цього виріжте формочки з тіста і викладіть на змащений олією пергаментний папір. Зверху змастіть печиво жовтком і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 10−15 хвилин. Прикрасьте різнобарвною глазур’ю або розтопленим на водяній бані шоколадом.





На правах реклами