Ми у Facebook
20.12.2021, 08:05

Рецепт різдвяного кексу - готуємося до свят

Рідвяні страви зроблять ваші свята ще більш приємними та атмосферними.
Інгредієнти:

180 г вершкового масла 82,5%
100 г цукру
80 г коричневого цукру
1/4 ч. л. солі
4 яйця С1
230 г борошна
2 ст. мигдального борошна
200 г кольорових цукатів
100 г темних родзинок
150 г сушених журавлин
цедра 1/2 лимона
30 мл портвейну + 60 мл коньяку (або 90 мл коньяку/рома)

Для скоринки:

80 г вершкового масла 82,5%
100 г цукрової пудри

Приготування:

Починаємо із цукатів.
Цукати, родзинки, журавлину заливаємо алкоголем і натираємо туди цедру.
Добре перемішуємо, перекладаємо в банку, закриваємо кришкою. Забираємо на 1-3 дні у холодильник. Я забираю на 3.

Після закінчення трьох днів готуємо тісто.
Усі інгредієнти кімнатної температури.
Міксером збиваємо масло з цукром до пишної білої маси.
По одному додаємо яйця, щоразу збиваючи до однорідності.
В окремій ємності змішуємо борошно, мигдальне борошно та сіль. У два заходи додаємо у загальну масу, щоразу змішуючи до однорідності насадкою для тіста.

Духовку розігріваємо до 170 °.
Цукати обвалюємо в 2 ст. муки і додаємо в тісто.
Змішуємо.
Я викладаю тісто в 3 невеликі одноразові форми.
Випікаємо 60-70 хв до сухої зубочистки.

Готові кекси поливаємо розтопленим вершковим маслом з усіх боків та посипаємо цукровою пудрою.

Даємо повністю остигнути на решітці, після чого щільно загортаємо у фольгу і прибираємо в холодильник на 3 тижні.
Можна їсти раніше, але краще витримати хоч би тиждень.

Перед подачею посипати цукровою пудрою.
Після холодильника вони можуть бути твердими, дайте їм зігрітися ~ годину за кімнатної температури.





На правах реклами