Ми у Facebook
21.12.2021, 15:00

Готуємо яблучний штрудель в домашніх умовах

Перевірений рецепт, який зробить ваші будні трохи веселішими.
Інгредієнти для витяжного тіста:

- 150 гр борошна
- Щіпка солі
- 65-75 мл теплої води
- 20 мл рослинної олії

Інгредієнти для начинки:

- 200 гр ізюму
- 6 яблук
- 50 гр тростинного цукру
- Щіпка кориці
- 2 ст.л вершкового масла
- 2 ст.л панірувальних сухарів
- 2 ст.л світлого рому (за бажанням)

Приступаємо до готування:

1. Борошно просіяти, додати сіль, олію, воду влити частинами і перемішати до однорідності (можливо, потрібно трохи менше води).
Тісто має вийти еластичне і не липнути до рук.
Покласти тісто в поліетиленовий пакет та відправити у холодильник на 30 хвилин.
2. Ізюм залити теплою водою на 30 хвилин.
3. Яблука очистити та нарізати кубиками.
4. Розтопити на сковороді ложку вершкового масла, відправити туди яблука, родзинки, цукор і корицю. Перемішати. Додати 2 ст.л рому, перемішати та гасити до м'якості яблук.
5. Тісто розкотити в тонкий прямокутник (приблизно 40×50 см).
6. Посипати розкочене тісто панірувальними сухарями і викласти начинку, трохи відступаючи від країв.
7. Акуратно згорнути рулет, змастити розтопленим вершковим маслом.
8. Випікати 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Перед подачею прикрасити цукровою пудрою.

Смачного!





На правах реклами