Ми у Facebook
01.01.2022, 15:07

Які православні свята будуть у січні?

Православна церква Україна оприлюднила календар свят на січень 2022 року.
Вже за кілька днів, 7 числа, відзначатимуть велике радісне свято Різдва Христового. А напередодні згадуватимемо про дуже важливу для Української Церкви подію, яка відбулася три роки тому: підписання і вручення Предстоятелю Православної Церкви України Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію Патріаршого і Синодального Томосу про автокефалію.




В наступний після Різдва день ми підноситимемо подяку і хвалу Тій, Яка стала Матір’ю Спасителя всього людства: 8 січня відзначатимемо Собор Пресвятої Богородиці. А 9 січня згадуватимемо пам’ять й інших осіб, хто по плоті був близький до Спасителя: святого Йосипа Обручника, царя Давида (предка по плоті Господа Ісуса Христа) і святого Якова (брата Господнього, сина святого Йосипа Обручника), який за Переданням супроводжував разом зі своїм батьком Матір Божу і Богонемовля Ісуса при втечі в Єгипет.

14 січня будемо згадувати подію, яка нерозривно пов’язана з Різдвом Христовим: на восьмий день після народження, за приписом закону Мойсеєвого, над Спасителем було звершене обрізання та наречення Його іменем Ісус. Також в цей день вшановуватимемо святителя Василія Великого.

19 січня – Хрещення Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа. А наступного дня вшановуватимемо святого пророка Іоана Предтечу, який послужив події Хрещення Господнього.

Про це йдеться на офіційній сторінці ПЦУ у мережі Фейсбук.

"Кожне свято, день пам’яті та численні приклади святих угодників Божих нагадують нам про необхідність бути вірними своєму покликанню, не відступати від правди Божої і плекати у серцях щиру віру, любов і надію на спасіння. Слава Богу за все!" - Наголошується у пості.





На правах реклами