Ми у Facebook
17.01.2022, 18:50

Розсипчасте печиво на всі випадки життя - рецепт

Чудове, розсипчасте печиво, з хрумкою цукровою крихтою та горіхами.
На ~23 штуки (~750г):
Тісто:

- 170г сметани
- 120г вершкового масла
- 1 ст. цукру
- 300г борошна
- 1/2 ч. л. соди без гірки
- дрібка солі

Начинка:

- 80г горіхів
- 100г цукру
- 70г вершкового масла
- 50г борошна

Приготування:

Для начинки в сотейнику розтопити масло, додати цукор, постійно помішуючи віночком на середньому вогні, готувати 1-2 хвилини, всипати борошно, продовжуючи помішувати, готуємо ще 1-2 хв до отримання розсипчастої крихти на віночку, потім змішати її з горіхами.

Для тіста:

1. Просіяти борошно + шматочки холодної олії, розтерти в крихту
2. Окремо в мисці до сметани додати цукор, сіль та соду, розмішати до однорідності.
3. До борошняної суміші додати рідку, замістити м'яке тісто, остудити 10-15 хв, розділити на 2 частини, розкотити кожну, товщиною 2-3мм, посипати кожну, цукрово-горіховою крихтою, згорнути в щільний рулет і розділити його впоперек на шматочки розміром в 2 см, розкласти на лист з пергаментом зрізом вгору.
Випікати в розігрітій до 180 ° С духовці ~ 15 хвилин. Час випічки залежить від особливостей вашої духовки





На правах реклами