Розсипчасте печиво на всі випадки життя - рецепт
На ~23 штуки (~750г):
- 170г сметани
- 120г вершкового масла
- 1 ст. цукру
- 300г борошна
- 1/2 ч. л. соди без гірки
- дрібка солі
Начинка:
- 80г горіхів
- 100г цукру
- 70г вершкового масла
- 50г борошна
Приготування:
Для начинки в сотейнику розтопити масло, додати цукор, постійно помішуючи віночком на середньому вогні, готувати 1-2 хвилини, всипати борошно, продовжуючи помішувати, готуємо ще 1-2 хв до отримання розсипчастої крихти на віночку, потім змішати її з горіхами.
Для тіста:
1. Просіяти борошно + шматочки холодної олії, розтерти в крихту
2. Окремо в мисці до сметани додати цукор, сіль та соду, розмішати до однорідності.
3. До борошняної суміші додати рідку, замістити м'яке тісто, остудити 10-15 хв, розділити на 2 частини, розкотити кожну, товщиною 2-3мм, посипати кожну, цукрово-горіховою крихтою, згорнути в щільний рулет і розділити його впоперек на шматочки розміром в 2 см, розкласти на лист з пергаментом зрізом вгору.
Випікати в розігрітій до 180 ° С духовці ~ 15 хвилин. Час випічки залежить від особливостей вашої духовки
рецепт, печиво, смачно, готуємо вдома, корисні поради господиням
Як приготувати смачну паску: корисні поради для господині
Ось простий рецепт для приготування паски, традиційного українського святкового десерту.
переглядів: 182
Дорожче ніж торік: Скільки коштуватиме великодній кошик у 2024
Традиційні наїдки, що входять до складу великоднього кошика українця обійдуться на на 17,6 % дорожче ніж торік.
переглядів: 268
Нові цілі та терплячість: астропрогноз на середу
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 17 квітня.
переглядів: 360
Хрусткі картопляні вафлі: готуємо смакоту за 20 хвилин
Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити своє меню, а звичні страви з картоплі вам вже набридли, спробуйте зробити картопляні вафлі.
переглядів: 404
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?
Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 938