Ми у Facebook
18.01.2022, 09:05

Куди поїхати в Чорногорію – ТОП-5 найкращих курортів

Щоб насолодитися розслабленим пляжним відпочинком, незайманою природою та чистим морем, не обов'язково їхати за тридев'ять земель. У сусідній Чорногорії на туристів чекає повний релакс і балканська гостинність, відпочити тут можна недорого і якісно.
Швидкий переліт, маса цікавих затребуваних курортів та величезна кількість розваг чекають на всіх, хто придбає путівки на цей сезон. А щоб не зіпсувати перше враження, варто відповідально поставитись до вибору курорту. Всі вони мають свої особливості та рівень популярності, що безпосередньо позначається на кількості розваг та вартості відпочинку. Так що сміливо відкриваємо добірку ТОП-5 найкращих курортів Чорногорії.

Будва


Про цей курорт чули навіть недосвідчені туристи. Він вважається затребуваним у країні через добре розвинену інфраструктуру: велику кількість ресторанів, барів, екскурсійних програм у будь-який куточок країни. Автобусне сполучення Буди з іншими містами налагоджено чудово, так що навіть не у складі екскурсійної групи можна буде виділити кілька днів відпочинку на вивчення визначних пам'яток.

Популярні тури в Чорногорію з Харкова стосуються саме цього курорту, тут завжди є шанс знайти відмінний варіант готелю в потрібній ціновій категорії. А які атмосферні тут пляжі – в межах міста їх 5, але найпопулярніший Слов'янський. Зверніть увагу, що в розпал курортного сезону він дуже завантажений. З недоліків даного напрямку можна виділити хіба що зайву активність – гучна музика на пляжі грає до самої ночі, а для відпочинку з дітьми підійде тільки пляж у районі Морген.

Свєті Стефан


Цей курорт повна протилежність Будві – жодних галасливих тусовок та величезних натовпів туристів – чисто, свіжо, малолюдно. До основних розваг всього 20 хвилин на автобусі, решту часу можна розслаблено валятися на пляжі, засмагати і купатися. Але пляжі в окрузі галькові, і не те щоб вони псували відпочинок, але це не зовсім зручно.

Острів сам по собі є цікавою пам'яткою, але крім вивчення флори та фауни, можна буде вирушити до національного парку Дурмітор або до резиденції короля. Житло теж можна знайти на будь-який бюджет, незважаючи на поширений міф, що у Свєті Стефан відпочивати дорожче.

Ульцинь


А ось на курорті Ульцинь пляжі вже піщані та не надто заповнені відпочиваючими. На курорті навіть розташований офіційний нудистський пляж, що є рідкістю для Чорногорії. В Ульцинь тепло і вода прогрівається швидше, ніж на інших курортах, радують і ціни на їжу, сувеніри та шезлонги. А тим часом від Будви теж якихось 30 хвилин.

Відпочиваючи тут, є можливість скупатися не лише у морській, але й у прісній воді – на Скадарському озері. На його околицях живуть рідкісні птахи, а туристичні фірми організовують цікаві прогулянки на човні за якихось 7-10 євро.

Герцег Нові


Місто завжди знаходиться в тіні дерев, тому що їх тут дуже багато – пальми, кактуси та екзотичні рослини з усього світу розкинулися по пагорбах та спусках. Велика кількість санаторіїв та спеціальні оздоровчі програми при готельних комплексах подарували курорту звання головної здравниці Чорногорії.

Відпочивати тут справді комфортно – оптимальний клімат вдало доповнюється чистими бетонними пляжами. Через відсутність піщаного або галькового покриття краще відправлятися сюди без дітей, хоча завжди можна дістатися затишного пляжу Жаниця в околиці, наприклад, на катері за 5 євро.

Котор


Цей курорт славиться своєю неймовірною красою – Старе місто навіть включене до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, тому відпочивати тут сподобається всім, хто любить робити тисячі фотографій та ділитися ними в соціальних мережах. У місті та на його пляжах неймовірно чисто – місцева влада стежить за дотриманням правил і порядку, тому навіть незважаючи на те, що біля причалу стоять круїзні катери та яхти, купатися в морі можна без побоювання.

Сюди зручно добиратися з аеропорту, а більшість кафе, як і деякі готелі, розташовані зі старовинних будівлях з багатою історією. Не треба лякатися – ремонт тут скрізь сучасний, кожен номер обладнаний усім необхідним для комфортного розміщення.

Чорногорія готова запропонувати чудовий пляжний відпочинок туристам, який буде доповнений красою природи, цікавими середньовічними містами та приголомшливою різноманітною кухнею. Це однозначно правильний вибір для активного та повноцінного відпочинку.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ