21.01.2022, 12:25

Простий рецепт домашніх біляшів: кілька хвилин - і ситі всі

Ці біляші – це щось особливе, дуже смачне тісто!
1кг борошна просіяти, залити 0,5 л окропу, добре розмішати ложкою. Накрити ємність кришкою і почекати, коли охолоне. Але, якщо ви поспішаєте, просто остудіть до температури, при якій можна всунути руки.

Коли охолоне, додати 1 яйце, по 0,5 ч.л. солі та соди.

При замішуванні додаєте борошна стільки, скільки потрібно.

Під час посту я робила тісто зовсім без яєць – змінився тільки колір тіста, а ніяк не якість.

Начинка може бути будь-якою. Я, наприклад, найчастіше роблю із солоним сиром і кропом або смаженими печерицями. Діти люблять з яблуком та корицею.

Запевняю, якщо трапиться так, що ви не з'їсте їх теплими, холодні вони зовсім не гірші.

Я залишала для експерименту на кілька днів у холодильнику – не черствіють. Але найчастіше вони з'їдаються відразу зі сковороди.

Смачного!!!