Ми у Facebook
27.01.2022, 18:14

До Дня пам'яті жертв Голокосту випустили фільм "Дорога смерті "Рівне-Сосонки""

Сьогодні, 27 січня, в День пам'яті жертв Голокосту, на регіональних каналах Суспільного відбулася прем'єра фільму "Дорога смерті "Рівне-Сосонки"". Такої стрічки про трагедію Сосонок ще не було.
27 січня – Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Документальна стрічка "Дорога смерті "Рівне – Сосонки" – це історія про те, як у листопаді 1941-го нацисти за два дні в урочищі Сосонки, що на околиці Рівного, знищили 17,5 тисяч євреїв.

Відомо, що фільм на замовлення команди Суспільне Рівне відзняли документалісти з агенції “Фенікс Медіа”, що знаходиться у Вінниці.

Керівник проєкту Анатолій Ткачук говорить, що основною метою цієї документальної стрічки є викриття фактів які призводять до агресії і порушення прав людини за національною приналежністю. Також, на його думку, дуже важливо, щоб кожен з нас виніс для себе урок з цієї трагедії.

"Дякуємо Суспільному за плідну партнерську співпрацю на високому ментальному рівні, за вчасності, сприяння, продуктивну комунікацію”, - додає Анатолій Ткачук.

Продюсер Рівненської філії Суспільного Сергій Татаренко каже, що допомагати людям пізнавати невідомі історичні факти - це одне з їхніх завдань. Також він зазначає, що радий тому, що завдяки спільним зусиллям Суспільного мовника та вінницьких документталістів вдалося створити такий якісний фільм.

"Тепер завдяки фільму про трагедію рівненських Сосонок, де у 1941 році за кілька днів нацисти вбили 17,5 тисяч євреїв, дізнається вся Україна, а можливо і не лише Україна. У фільмі лунають доволі моторошні факти, але саме вони мають стати тією “вакциною”, що убезпечить нас від повторення подібних трагедій”, - ділиться Сергій Татаренко.

До слова, фільм можна переглянути за посиланням:
https://www.youtube.com/watch?v=jZVIKIuWYlA





На правах реклами