Ми у Facebook
11.02.2022, 15:10

У Рівному встановлять унікальний рекорд

12 лютого у Рівному відбудеться унікальна подія - уперше в Україні буде оголошено рекорд наймолодшої альпіністки. Про це повідомила Лана Вєтрова у Фейсбук.
На цей рекорд претендує рівнянка Олександра Канкрова. У віці 5 років 5 місяців дитина здійснила повноцінне альпіністське сходження на гору Лайла, Кавказ (висота 4009 м) на рівні з дорослими учасниками сходження. Дівчинка стійко подолала на маршруті всі перевали, траверси, брід річки Адиші Чала, льодовик Лайла… За спортивною класифікацією категорія складності маршруту гірського походу - 1 КС, з елементами другої категорії складності.

Зазначимо, що основними вимогами Національного Реєстру Рекордів до претендентів на цю номінацію є подолання всього маршруту дитиною самостійно у супроводі дорослих. Окрім того, дитина має вміти працювати з альпіністським спорядженням, користуватися ним з дотриманням техніки безпеки.

Під час зустрічі маленька рекордсменка поділиться своїми враженнями від гірського походу, покаже і розповість про своє альпспорядження.

До слова, це справжня унікальна подія, адже Національний Реєстр Рекордів оголосить нову номінацію – «Наймолодша в Україні альпіністка».

Захід відбудеться 12 лютого 2022 року об 11:00 за адресою: м. Рівне, вул. Лермонтова 6, Майстерня Міста.








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ