Ми у Facebook
16.02.2022, 17:05

На Рівненщині з'явився загін територіальної оборони імені князів Острозьких

oa.edu.ua

Його створили на базі Національного університету «Острозька академія».
Уже від учора, 15 лютого, стартували заняття викладачів і студентів в Острозькому військовому ліцеї, під час яких вони ознайомилися зі стрілецькою зброєю – автоматами, кулеметами, пістолетами. Також спробували збирати і розбирати автомат, підготувати магазин з патронами, прицілюватися і стріляти у тирі. Крім цього, у межах занять заплановані медико-санітарна підготовка, відпрацювання тактичних дій під час надзвичайної ситуації тощо.

oa.edu.ua
oa.edu.ua


«В Острозькій академії ми вирішили не чекати вказівок зверху, а самостійно організувати загін територіальної оборони імені князів Острозьких, адже їх внесок в історію української державності важко переоцінити, особливо роль князя Костянтина Острозького. Саме завдяки йому була здобута перемога над московитами у битві під Оршею. Сьогодні тут ректорат, практично усе керівництво Острозької академії, і ми розпочинаємо перше заняття зі стрільби. Природно, що ми проситимемо Бога, щоб ніколи жоден українець не використовував цю зброю у військових конфліктах, утім, якщо все ж таки доведеться давати відсіч ворогам, то ми маємо знати, як це робити», - зазначив ректор Ігор Пасічник.

«Таке навчання, яке ми розпочинаємо, допоможе певним чином налаштуватися психологічно, підняти моральний дух й допомогти нашій державі своєю впевненістю, згуртованістю та компетентністю», - зауважила проректорка з навчально-виховної роботи Руслана Каламаж.

oa.edu.ua
oa.edu.ua


Також ректор зустрівся з іноземними студентами. Під час спілкування здобувачі з Нігерії, Пакистану, Камеруну та Еквадору прослухали лекцію сучасної історії України, зокрема про відносини з іншими державами і Російською Федерацією.


oa.edu.ua
oa.edu.ua


За повідомленням Олексія Костюченка з прес-центру Острозької академії.

Нагадаємо, на Рівненщині навчатимуть на соціальних менеджерів





На правах реклами