Ми у Facebook
19.02.2022, 19:43

Пишні оладки - рецепт, що вдається у всіх

Рецепт цих оладок точно не залишить байдужим жодного, хто їх спробує.
Інгредієнти:

На 2,5-3 десятки
-500 мл кефіру (простокваші);
-3 яйця;
-Цукор за смаком;
-Дрібка солі;
-1 ч. л. соди;
-1,5-1 2/3 ст. борошна

Приготування:

У мисці з'єднуємо яйця та цукор. Якщо Ви хочете зробити оладки солодкими – покладіть 4-5 столових ложок цукру, якщо закусочний варіант – вистачить 1 ложки. Збиваємо цукор та яйця міксером або просто добре перемішуємо. Вливаємо в миску кефір. Підійде й скисле молоко, головне, щоб воно було не гірким. Придатна навіть молочна сироватка - але, звичайно, на кисляку або кефірі смачніше. Висипаємо в тісто соду, бажано без грудок, і відразу ретельно перемішуємо. Бачите бульбашки у тісті? Кисломолочний продукт чудово гасить соду без оцту, головне добре перемішати.

Чим більше бульбашок у тісті - тим пишніші, ажурніші оладки! Приготовлене тісто не можна залишати надовго, так як воно може перестоятися, бульбашки пропадуть, і оладки будуть пласкими. Так що замішуємо – і одразу смажимо! Ледве солимо тісто і просіюємо в миску борошно - спочатку візьміть 1 склянку, перемішайте, а потім додавайте решту борошна, від 0,5 до 2/3 склянки, поки отримаєте в міру густе тісто, по консистенції - як жирна домашня сметана. Наливаємо на сковороду олію, а коли вона добре розігріється, ложкою викладаємо порції тіста, намагаючись надати оладкам круглу форму. Слідкуйте, щоб між оладками залишався невеликий проміжок, тоді вони не злипнуться. Якщо тісто занадто сильно розтікається – потрібно додати трохи борошна. Смажимо оладки на вогні трохи більше середнього, уважно дивимося, щоб не пригоріли – зарум'янюються вони дуже швидко.





На правах реклами