Ми у Facebook
23.02.2022, 16:03

Готуємо найсмачніші чебуреки

З якими тільки начинками їх не буває, з сиром, картоплею, грибами, але, все-таки, найпопулярнішим вважається класичний з м'ясом.
Інгредієнти:

Яйця: 1 шт.
Борошно: 500-600 р.
Сіль: 1 ч.л.
Цукор: 0,5 ч. л.
Рослинна олія для смаження
Вода: 250 мл.
Сода на кінчику ножа
Фарш: 1 кг
Чорний мелений перець: за смаком
Цибуля: 2 шт.

Інструкція приготування:

У глибоку чашу насипати цукор, сіль, соду налити масло і розбити яйце, перемішати. Потім у суміш, що вийшла, налити води.
Далі поступово насипати борошно і перемішувати, поки маса не загусне.
Масу, що вийшла, викласти на дошку і вимішувати до однорідної консистенції.
Загорнутому в харчову плівку дати тісту відпочити 30 хвилин.
Тепер потрібно підготувати начинку для чебуреків. Очистити і дрібно нарізати цибулю.
У фарш покласти порізану цибулю, поперчити і посолити на смак, все змішати, начинка для чебуреків готова.
Через 1 годину від тіста відокремити шматок невеликого розміру і качалкою розкотити в тонкий лист (2-3 мм)
За допомогою великої склянки вирізати круги (в даному рецепті чебуреки виходять маленькі, для більших можна використовувати блюдце).
На кружки викласти начинку, що вийшла.
Краї кожного кружка щільно заліпити і надати їм гарної форми.
З тіста, що залишилося, за таким же принципом наліпити всі чебуреки.
Глибоку сковороду або каструлю наповнити олією (3-4 см від дна), добре прогріти і помістити чебуреки, смажити на великому вогні приблизно 2 хвилини з одного боку.
Потім чебуреки перевернути і стільки ж обсмажувати з іншого.
Чебуреки готові, рекомендується подавати до столу гарячими за бажанням, додавши сметани або інший улюблений соус.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини