Ми у Facebook
02.03.2022, 18:03

Через обстріл телевежі загинув оператор

Оператор телеканалу «LIVE» Євгеній Сакун – нова жертва російської окупації.
Снаряд, який влучив у головну телевежу Києва учора, забрав життя українського медіапрацівника. Смерть оператора підтвердила Національна поліція та у коментарях НСЖУ – представниця менеджменту Людмила Островенко і Руслана Пахалюк, керівник служби персоналу Холдингу “NEWS Network”, до складу якого входять телеканали LIVE, OdessaLive та Типовий Київ.




За словами Руслани Пахалюк, наразі співробітники Холдингу підтримують загальнонаціональний інформаційний телемарафон, який висвітлює боротьбу України з Росією-агресором. Ведучі, журналісти та оператори команди LIVE задіяні у створенні спільного інформаційного національного телеконтенту, спрямованого на захист України.

Телеканал LIVE, за словами Руслани Пахалюк, намагається зв’язатися із родиною Євгенія Сакуна. Квартира оператора у столиці зачинена, сусідів або немає або вони нічого не знають. У холдингу готові допомагати із похованням, надати підтримку родинні, але поки ніяких контактів не має…. Євгенію - 49 років, свій день народження він святкував рівно за місяць до початку масштабної війни, розв'язаної Путіним.

Про це написав очільник НСЖУ Сергій Томіленко на своїй сторінці у ФБ.

"Національна спілка журналістів України висловлює глибокі щирі співчуття рідним та близьким загиблого Євгенія, його колегам по телебаченню.
НСЖУ перебуває на постійному контакті із нашими міжнародними партнерами – Європейською федерацією журналістів та різноманітними асоціаціями журналістів і правозахисників – у питаннях фіксації військових злочинів проти працівників ЗМІ та у питаннях допомоги українським журналістам", - наголосив Томіленко.





На правах реклами