Ми у Facebook
13.03.2022, 17:35

Одягнувся як жінка: киянин намагався перетнути кордон за документами своєї дружини

На україно-румунському кордоні затримали киянина, який переодягнувся в жінку і разом з дитиною намагався виїхати до Румунії за документами своєї дружини. Інцидент трапився ввечері суботи, 12 березня, на пункті пропуску «Порубне», інформує Держприкордонслужба.

Чоловік пред’явив паспорт дружини й документи на дитину, однак прикордонники помітили, що обличчя чоловіка відрізняється від фото на паспорті.

«Псевдожінку прикордонники виявили під час паспортного контролю. Чоловік, який видавав себе за 30-річну жінку, на прикордонний контроль надав чужий паспорт, а саме паспорт дружини та документи на дитину. Однак, інспекторка прикордонної служби запідозрила неладне. Звіривши ретельно зовнішність «жінки» та фото в документі, було виявлено, що документи належать іншій людині», – ідеться в повідомленні Держприкордонслужби.

Прикордонники подарували чоловіку тюльпан й передали киянина в поліцію.

На нього відкрили провадження за ст. 336 ККУ (ухилення від призову за мобілізацією), киянину загрожує кримінальна відповідальність із обмеженням волі від 2 до 5 років. Крім того, "утікач" заплатить штраф за спробу незаконного перетину кордону.







На правах реклами