Ми у Facebook
25.03.2022, 12:02

Як перейти з МП до Православної Церкви України?

Священний Синод ПЦУ ухвалив рішення «Про надзвичайний порядок прийняття до Православної Церкви України».
Це рішення для духовенства і вірних, які перебувають в юрисдикції Московського патріархату в Україні (УПЦ МП), але, розуміючи реальний стан справ, усвідомлюють свій справжній канонічний та громадянський обов’язок та нині починають шукати способи відмежуватися від Російської Православної Церкви.

Є різні настрої в єпархіях МП: хтось просто взяв паузу і тимчасово не поминає на богослужіннях патріарха Кирила, хтось зважується на більш радикальні кроки. Зокрема, є й ті, хто вже зараз твердо вирішив розірвати будь-які стосунки з МП та приєднатися до Православної Церкви України. Саме для них – згадане рішення Священного Синоду ПЦУ, згідно з яким:

1. Архієреї, духовенство, монастирі та релігійні громади, які виявлять бажання увійти в канонічне єднання з Православною Церквою України, в разі ухвалення відповідного рішення зберігатимуть свою структуру як єпархії ПЦУ.

2. Духовенство, монастирі та громади, які з певних причин не можуть увійти до складу місцевої єпархії ПЦУ, після їх письмового звернення можуть бути прийняті, як виключення, безпосередньо під омофор Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України, як ставропігійні парафії (монастирі). Такий стан речей є необхідним тимчасовим заходом, який вживається заради ікономії (пом’якшеного застосування норм канонічного права) для адаптації цих парафій у ПЦУ з подальшою їх повною інтеграцією у відповідні єпархіальні структури, згідно з територіальною приналежністю.

З повним текстом відповідного рішення Священного Синоду (Постанова №25) можна ознайомитись за посиланням: bit.ly/3qt7gaH

За повідомленням з офіційної сторінки ПЦУ в мережі Фейсбук.





На правах реклами