Ми у Facebook
01.04.2022, 15:50

ЗСУ звільнили ще 28 населених пунктів: оперативна інформація з фронту

Генеральний штаб ЗСУ на офіційній сторінці у Фейсбук опублікував оперативну інформацію станом на день 1 квітня щодо російського вторгнення.
Як повідомляє Hromadske, на Поліському напрямку окупанти не проводили наступальних дій. Основні зусилля спрямовують на оборону зайнятих раніше рубежів, перегрупування та відведення військ на територію Білорусі для відновлення боєздатності. Для забезпечення відходу своїх підрозділів російські війська мінують місцевість та об’єкти інфраструктури, застосовують артилерію.

Підрозділи ЗСУ відновили контроль над населеними пунктами Демидів, Димер, Литвинівка, Гаврилівка, Козаровичі, Жовтневе, Глибівка, Ясногородка, Талакунь, Сухолуччя, Липівка, Гавронщина, Маковище, Миколаївка, Хмільна.

На Сіверському напрямку окупанти продовжують блокувати місто Чернігів. Водночас спостерігається переміщення військ Центрального військового округу до районів, що перебувають на малій відстані від держкордону України.

Після відходу противника підрозділи ЗСУ взяли під контроль населені пункти Рудня, Шевченкове, Бобрик, Стара Басань, Нова Басань, Макіївка, Погреби, Бажанівка, Володимирівка, Шняківка, Сальне, Софіївка, Гаврилівка.

На Слобожанському напрямку окупанти продовжують блокувати Харків та здійснювати артилерійські обстріли міста, на захоплених рубежах переходять до оборони, здійснюють перегрупування військ для відновлення наступальних дій.

На Ізюмському напрямку окупанти продовжують контролювати Ізюм та утримувати понтонні переправи через річку Сіверський Донець. Протягом дня російські війська вели бойові дії у напрямку населеного пункту Мала Комишуваха, де їх зупинили наші бійці.

На Донецькому напрямку окупанти продовжують здійснювати вогневий вплив та штурмові дії на окремих напрямках, завдавати авіаційних ударів по населених пунктах. Основні зусилля вони зосереджують на взятті під контроль Попасної та Рубіжного, а також встановленні повного контролю над Маріуполем.

На Південнобузькому напрямку підрозділи окупаційних військ продовжують застосовувати артилерію по позиціях наших військ. Для покращення тактичного положення вони намагалися провести наступальні дії у напрямку Олександрівки.





На правах реклами