Ми у Facebook
03.04.2022, 19:10

Втрати рф, відведення та перегрупування військ: останні новини з фронту

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію станом на вечір 3 квітня щодо російського вторгнення.
Як інформує Українська правда:

▫️ Підрозділи збройних сил рф почали відводити з району міста Суми. Ймовірно, противник, не досягнувши мети операції на окремих напрямках, вирішив відмовитися від наступу на Сіверському та, частково, Слобожанському напрямках.

▫️ На Сіверщині завершується виведення підрозділів окупаційних військ на територію білорусі. Будь-який контроль, зокрема і радіаційний, прикордонниками білорусі не здійснюється. Окупанти продовжують вивозити з України до білорусі награбовані транспортні засоби та інше майно.

▫️ На Донецькому напрямку противник проводить заходи перегрупування та посилення наявних військ — перекидає окремі підрозділи зі складу 37-ї окремої десантно-штурмової бригади на територію Донецької та Луганської областей.

▫️ В районі Харкова, завдяки вдалим діям підрозділів ЗСУ, зазнала значних втрат мотострілецька рота зі складу 59-го танкового полку збройних сил рф. Втрати зазначеного підрозділу склали майже 80% особового складу.

▫️ Через значні втрати особового складу, близько 25-и військовослужбовців 31-ї окремої десантно-штурмової бригади з Ульяновська відмовились брати участь у війні з Україною та мають бажання звільнитися.

▫️ Ліквідовано заступника командира 83-ї окремої десантно-штурмової бригади підполковника Віталія Слабцова.





На правах реклами