Ми у Facebook
08.04.2022, 13:44

Нольове розмитнення: як зміняться ціни на "євробляхи", прогноз

Після введення нульового розмитнення "буси" подешевшають вдвічі
Скасування акцизу та ПДВ на імпорт нових та вживаних автівок сильно змінить український авторинок. На прикладі вантажних "бусів" можна зробити висновок, що такі машини подешевшають приблизно удвічі.

У мирний час про скасування розмитнення українці могли тільки мріяти, а зараз, під час війни Верховна Рада за кілька днів прийняла відповідний закон, а вчора його вже підписав Президент. Сьогодні, після публікації в офіційному виданні новий порядок вже набрав чинності.

Колеги з видання auto.ria.com дослідили, як вплинуть нові правила легалізації автівок на сегмент невеликих вантажівок, або, як їх називають у народі “бусів”.

Проте є декілька неприємних моментів. По-перше, пригон автомобілів (а особливо вантажних) традиційно – чоловічий бізнес. А зараз, як відомо, виїзд з України чоловіків у віці від 18 до 60 років заборонений, за деякими виключеннями. Тож приганяти автівки з Європи зможуть чоловіки старші з 60 років, власники “білого квитка” або ж ті, хто зміг домовитись з воєнкомом про дозвіл на виїзд.

Другий момент, на який слід звернути увагу – це екологічні норми “Євро”, без яких навіть за новими правилами автомобілі не можуть проходити державну реєстрацію. Вантажні авто повинні відповідати стандарту “Євро-5”, який на практиці в ЄС був запроваджений у 2009 році. Для легкових авто імпорт обмежений нормами “Євро-2”, які діють з 1996 року.





На правах реклами