Ми у Facebook
10.04.2022, 18:20

Військові рф стріляють собі у ноги, щоб не воювати в Україні

Російські військові не хочуть брати участь у війні та навіть вдаються до самокаліцтва.
Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Підрозділ російських спецпризначенців, що має досвід бойових дій в Сирії, у повному складі відмовився брати участь у подальших спробах штурму Маріуполя. У боях проти ЗСУ з 2 по 4 квітня цей підрозділ втратив близько 30 військовослужбовців. Відтак, надалі спецпризначенці вирішили не випробовувати долю", - ідеться у повідомленні.

За інформацією розвідки, останні дані щодо відбору на військову службу в російській федерації свідчать про низький рівень зацікавленості росіян у службі за контрактом. Згідно зі звітом про результати рекрутингу в місті Єкатеринбург, навіть на розмову щодо можливості підписання контракту погодилось менше 1% громадян, що перебувають в запасі.

Відзначається і вкрай низький моральний стан вже мобілізованих. Зокрема 7 березня з Новоайдарської поліклініки в напрямку Луганська було відправлено два автобуси ПАЗ із пораненими військовослужбовцями рф. Переважна більшість з них мають поранення ніг. За висновками лікарів, найвірогідніша причина цих поранень – самокаліцтва з метою уникнення повернення в зону бойових дій.





На правах реклами