Пасхальні булочки, що тануть у роті: рецепт
молоко - 310 мл
дріжджі сухі - 6 г
цукор - 200 г
яйця – 2 шт.
борошно - 600 г
кориця – 1 ч.л.
мускатний горіх – 1 ч.л.
масло вершкове кімнатної температури - 70 г
родзинки - 200 г
Прикраса:
яйце - 1 шт
борошно - 30 г
вода – 6 ч.л.
мед, джем для подачі
Приготування:
Трішки нагріти молоко (не вище 40 °). Додати дріжджі та цукор, дати постояти 20 хвилин.
Яйця збити.
Просіяти борошно, додати щіпку солі, спеції, вершкове масло, розтерти руками.
Додати родзинки, яйця, влити молоко з дріжджами. Замісити гладке еластичне тісто. Накрити миску рушником і залишити на 1,5 години.
Деко застелити. Тісто розділити на 12 шматочків, сформувати булочки та викласти на деко.
Залишити підходити на 1 годину.
Духовку розігріти до 180 °. Для прикраси змішати борошно з водою (води може знадобитися трохи більше), перекласти в мішок кондитерський, і нанести на булочки малюнок у вигляді хреста.
Змастити булочки збитим яйцем. Випікати 20-30 хвилин.
Можна змастити гарячі булочки розтопленим маслом, або подавати з медом чи джемом. Смачного!
Пасха, Великодень, корисні поради господиням, готуємо, весняні рецепти, готуємо вдома
Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради
Ртутні термометри небезпечні і відсутні у продажу, але чи не в кожного ще лишився з мунулого такий прилад. Як безпечно управлятися з термометром, якщо він розбився?
переглядів: 599
На двох вулицях Рівного 25 квітня не буде води
Завтра, 25 квітня, з 09:00 до 17:00 через ремонтні роботи на водопроводі буде тимчасово відсутнє водопостачання на двох вулицях.
переглядів: 289
Ціни на газ у 2024 році не зростатимуть
Нафтогаз продовжив фіксований тариф на газ для населення на ще один рік
переглядів: 342
Як зробити так, щоб бузок довше квітнув: поради та правила догляду
Фахівці стверджують, що головним секретом його довгого свіжого цвітіння є правильний зріз.
переглядів: 307
Як міцно заснути за 10 секунд: надійний військовий метод
Цим методом користуються військові США. Виконайте кілька простих вимог, аби миттєво поринути у сон.
переглядів: 558