Ми у Facebook
15.04.2022, 21:46

Пасхальні булочки, що тануть у роті: рецепт

Підійдуть для кожної господині, яка хоче підготуватися до Великодня якнайкраще.
Тісто:

молоко - 310 мл
дріжджі сухі - 6 г
цукор - 200 г
яйця – 2 шт.
борошно - 600 г
кориця – 1 ч.л.
мускатний горіх – 1 ч.л.
масло вершкове кімнатної температури - 70 г
родзинки - 200 г

Прикраса:

яйце - 1 шт
борошно - 30 г
вода – 6 ч.л.
мед, джем для подачі

Приготування:

Трішки нагріти молоко (не вище 40 °). Додати дріжджі та цукор, дати постояти 20 хвилин.
Яйця збити.
Просіяти борошно, додати щіпку солі, спеції, вершкове масло, розтерти руками.
Додати родзинки, яйця, влити молоко з дріжджами. Замісити гладке еластичне тісто. Накрити миску рушником і залишити на 1,5 години.
Деко застелити. Тісто розділити на 12 шматочків, сформувати булочки та викласти на деко.
Залишити підходити на 1 годину.
Духовку розігріти до 180 °. Для прикраси змішати борошно з водою (води може знадобитися трохи більше), перекласти в мішок кондитерський, і нанести на булочки малюнок у вигляді хреста.
Змастити булочки збитим яйцем. Випікати 20-30 хвилин.
Можна змастити гарячі булочки розтопленим маслом, або подавати з медом чи джемом. Смачного!





На правах реклами