Пасхальні булочки, що тануть у роті: рецепт
молоко - 310 мл
дріжджі сухі - 6 г
цукор - 200 г
яйця – 2 шт.
борошно - 600 г
кориця – 1 ч.л.
мускатний горіх – 1 ч.л.
масло вершкове кімнатної температури - 70 г
родзинки - 200 г
Прикраса:
яйце - 1 шт
борошно - 30 г
вода – 6 ч.л.
мед, джем для подачі
Приготування:
Трішки нагріти молоко (не вище 40 °). Додати дріжджі та цукор, дати постояти 20 хвилин.
Яйця збити.
Просіяти борошно, додати щіпку солі, спеції, вершкове масло, розтерти руками.
Додати родзинки, яйця, влити молоко з дріжджами. Замісити гладке еластичне тісто. Накрити миску рушником і залишити на 1,5 години.
Деко застелити. Тісто розділити на 12 шматочків, сформувати булочки та викласти на деко.
Залишити підходити на 1 годину.
Духовку розігріти до 180 °. Для прикраси змішати борошно з водою (води може знадобитися трохи більше), перекласти в мішок кондитерський, і нанести на булочки малюнок у вигляді хреста.
Змастити булочки збитим яйцем. Випікати 20-30 хвилин.
Можна змастити гарячі булочки розтопленим маслом, або подавати з медом чи джемом. Смачного!
Пасха, Великодень, корисні поради господиням, готуємо, весняні рецепти, готуємо вдома
До 1 березня необхідно оновити декларації для дітей: детальна інструкція
З 1 березня 2025 року декларації ваших дітей можуть стати недійсними. Згідно з новими правилами, затвердженими Кабінетом Міністрів, з 1 березня 2025 року всі декларації про вибір лікаря для дітей мають пройти верифікацію.
переглядів: 197
В роботі сервісних центрів МВС запроваджено тимчасові обмеження
З 1 лютого 2025 року тимчасово призупинено прийом документів для реєстрації та перереєстрації транспортних засобів.
переглядів: 190
Рівненський зоопарк шукає працівників: хто потрібен на роботу
Обіцяють, що навчать та розкажуть усе, що треба. Головне - бажання працювати та дбайливо ставитись до пухнастих підопічних.
переглядів: 1953
Яйця по-флорентійськи: рецепт королівського сніданку
Якщо ви шукаєте ідею для незвичайного сніданку, зверніть увагу на яйця по-флорентійськи. Ця витончена страва поєднує ніжні яйця-пашот, ніжний шпинат і оксамитовий голландський соус.
переглядів: 259
Гармонія та рефлексія: астропрогноз на неділю
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 2 лютого.
переглядів: 309