15.04.2022, 21:46
Пасхальні булочки, що тануть у роті: рецепт
Підійдуть для кожної господині, яка хоче підготуватися до Великодня якнайкраще.
Тісто:
молоко - 310 мл
дріжджі сухі - 6 г
цукор - 200 г
яйця – 2 шт.
борошно - 600 г
кориця – 1 ч.л.
мускатний горіх – 1 ч.л.
масло вершкове кімнатної температури - 70 г
родзинки - 200 г
Прикраса:
яйце - 1 шт
борошно - 30 г
вода – 6 ч.л.
мед, джем для подачі
Приготування:
Трішки нагріти молоко (не вище 40 °). Додати дріжджі та цукор, дати постояти 20 хвилин.
Яйця збити.
Просіяти борошно, додати щіпку солі, спеції, вершкове масло, розтерти руками.
Додати родзинки, яйця, влити молоко з дріжджами. Замісити гладке еластичне тісто. Накрити миску рушником і залишити на 1,5 години.
Деко застелити. Тісто розділити на 12 шматочків, сформувати булочки та викласти на деко.
Залишити підходити на 1 годину.
Духовку розігріти до 180 °. Для прикраси змішати борошно з водою (води може знадобитися трохи більше), перекласти в мішок кондитерський, і нанести на булочки малюнок у вигляді хреста.
Змастити булочки збитим яйцем. Випікати 20-30 хвилин.
Можна змастити гарячі булочки розтопленим маслом, або подавати з медом чи джемом. Смачного!
молоко - 310 мл
дріжджі сухі - 6 г
цукор - 200 г
яйця – 2 шт.
борошно - 600 г
кориця – 1 ч.л.
мускатний горіх – 1 ч.л.
масло вершкове кімнатної температури - 70 г
родзинки - 200 г
Прикраса:
яйце - 1 шт
борошно - 30 г
вода – 6 ч.л.
мед, джем для подачі
Приготування:
Трішки нагріти молоко (не вище 40 °). Додати дріжджі та цукор, дати постояти 20 хвилин.
Яйця збити.
Просіяти борошно, додати щіпку солі, спеції, вершкове масло, розтерти руками.
Додати родзинки, яйця, влити молоко з дріжджами. Замісити гладке еластичне тісто. Накрити миску рушником і залишити на 1,5 години.
Деко застелити. Тісто розділити на 12 шматочків, сформувати булочки та викласти на деко.
Залишити підходити на 1 годину.
Духовку розігріти до 180 °. Для прикраси змішати борошно з водою (води може знадобитися трохи більше), перекласти в мішок кондитерський, і нанести на булочки малюнок у вигляді хреста.
Змастити булочки збитим яйцем. Випікати 20-30 хвилин.
Можна змастити гарячі булочки розтопленим маслом, або подавати з медом чи джемом. Смачного!

Категорія: Новини > Споживач
Автор: Спеціально для OGO.ua Катерина МарченкоПереглядів: 7598Пасха, Великодень, корисні поради господиням, готуємо, весняні рецепти, готуємо вдома
Інші статті рубрики:
Магнітні бурі в липні 2025: список найнебезпечніших днів

Липень 2025 року обіцяє бути насиченим геомагнітною активністю.
переглядів: 706
Готуємо шакшуку на сніданок: простий рецепт для всієї сім'ї

Якщо вам набридла класична яєшня на сніданок, пропонуємо урізноманітнити її арабським варіантом — приготуйте шакшуку.
переглядів: 164
Напруження та фінанси: детальний астропрогноз на неділю

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на сьогодні.
переглядів: 156
Що святкують 6 липня: традиції та прикмети

У цей день православні молитовно звертаються до святого Сисоя — покровителя хліборобів.
переглядів: 167
Як вивести плями від фруктів з одягу: дієві поради для господинь

Фруктові плями на улюбленому одязі — справжнє випробування для кожної господині. Вишня, чорниця, полуниця, виноград чи гранат залишають яскраві сліди, які глибоко вбираються у тканину.
переглядів: 239