Ми у Facebook
15.04.2022, 22:22

Що потрібно робити в саду навесні: поради для городників

Попри те, що війна зруйнувала багато наших планів, землероби не припиняють свою роботу. Стосується це і тих, хто має невеличку ділянку біля дому й теж мусить приділяти їй увагу.
Тому ми підготували корисні поради щодо того, що варто робити садівникам та городникам навесні. Йдучи до свого саду, не забудьте перевірити, чи планували зробити те, що написано нижче:

Прибирання будинку і території

Якщо ви приїхали або переїхали до дачного будинку, йсовірно, за період зими він і територія навколо дещо змарніли. Вам варто винести всі подушки і матраци на подвір'я, аби вони провітрилися. Також необхідно провести генеральне прибирання всередині та біля дому, прибравши там побутове сміття, листя або сніг.

Обрізка дерев і кущів

Не забувайте про те, що весна - це час сокоруху, тому, перед тим як він почнеться, необхідно обрізати сухі гілки. Виріжте лише зламані і ослаблені гілки, що ростуть всередину куща. Для цього візьміть гострий інструмент, аби не нанети рану рослині й не покалічити нехворі гілки.

Вивести троянди зі сплячки

Якщо відправити троянду на зимівлю, а потім неправильно вивести назад, вона загине. Часто, проблема ховається в сонці, що нагріває гілки, через що на них починають рости нирки, коріння при цьому лишаються в холодній землі. Через це троянда отримує біологічний опік і помирає. Аби цього не допустити, вам варто відгребти землю від пристовбурних кіл кущів квітів і накрити їх матеріалом, відрегулювавши відповідну температуру.

Перевірити теплиці і підготувати грядки

Взимку в теплиці могли з'явитися всілякі комахи. Тому весною радять вимити приміщення, обприскати його засобами від шкідників, а землю перекопати.

Грядки також можна перекопувати, удобрюючи при цьому компостом, листям чи гілками. Після цього їх потрібно накрити темною плівкою і лишити прогріватися. К на землі почнуть рости гриби - вона буде готова до висадки.

Прищепити дерева і зробити компост

Городники з великим досвідом вважають, що прищеплювати дерева варто, поки не почався сезон сокоруху.

Щодо компосту, то після прибирання ділянки ви матимете багато матеріалу для компостної купи. Лише не забувайте про те, що в неї не можна класти листя хворих дерев та гілки.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ