22.04.2022, 21:05
Готуємо пасхальний крафін за простим рецептом
Крафін виходить дуже повітряний, ароматний, не сухий.
Для начинки в цьому рецепті взято мак, але можна використовувати цукати, родзинки або шоколад.
Для начинки в цьому рецепті взято мак, але можна використовувати цукати, родзинки або шоколад.
Для опари:
✅Молоко - 200 мл (трохи тепле)
✅Цукор - 1 ст.л
✅Борошно - 1 ст.л
✅Дріжджі - 8 гр
Для тіста:
✅Жовтки - 2 шт
✅Яйця - 1 шт
✅Вершкове масло - 80 гр
✅Цукор - 120 гр
✅Борошно - 450 гр
✅Сіль - 1 щіпка
✅Ванілін - 1 пак
Для опари все змішати і прибрати під плівку на 15 хвилин.
Яйце та жовтки збити з цукром та ваніліном у білу пишну масу.
Додати розтоплене вершкове масло, опару, сіль і поступово підсипаючи борошно замісити м'яке тісто - воно буде липнути до рук (можна змастити руки рослинним маслом і добре вимісити).
Дати тісту піднятися, розділити на 2 частини та сформувати крафін, викласти у форми.
У мене форми 14 см.
Дати піднятися і прибрати в розігріту духовку до 160-180 градусів до золотистого кольору, орієнтуйтеся на свою духовку - час випікання буде різним у різних формах, так само температуру краще поставити поменше щоб крафін пропікся добре.
Зверху посипати цукровою пудрою.
✅Молоко - 200 мл (трохи тепле)
✅Цукор - 1 ст.л
✅Борошно - 1 ст.л
✅Дріжджі - 8 гр
Для тіста:
✅Жовтки - 2 шт
✅Яйця - 1 шт
✅Вершкове масло - 80 гр
✅Цукор - 120 гр
✅Борошно - 450 гр
✅Сіль - 1 щіпка
✅Ванілін - 1 пак
Для опари все змішати і прибрати під плівку на 15 хвилин.
Яйце та жовтки збити з цукром та ваніліном у білу пишну масу.
Додати розтоплене вершкове масло, опару, сіль і поступово підсипаючи борошно замісити м'яке тісто - воно буде липнути до рук (можна змастити руки рослинним маслом і добре вимісити).
Дати тісту піднятися, розділити на 2 частини та сформувати крафін, викласти у форми.
У мене форми 14 см.
Дати піднятися і прибрати в розігріту духовку до 160-180 градусів до золотистого кольору, орієнтуйтеся на свою духовку - час випікання буде різним у різних формах, так само температуру краще поставити поменше щоб крафін пропікся добре.
Зверху посипати цукровою пудрою.

Категорія: Новини > Життя
Автор: Спеціально для OGO.ua Катерина МарченкоПереглядів: 1578крафін, паска, рецепт, Пасха, Великдень, корисні порад господиням
Інші статті рубрики:
Рівненські спортсмени вибороли нагороди на націоналних змаганнях

Софія Кушнір із Сарненщини стала чемпіонкою України з вільної боротьби, а березнівчанин Андрій Семенчук виборов бронзу на Кубку України з греко-римської боротьби
переглядів: 211
У квітні на Рівненщині одружилися 294 пари

Серед новостворених родин традиційно багато військових.
переглядів: 218
На Рівненщині очікуються заморозки

Попередження про заморозки на Рівненщині: оголошено жовтий рівень небезпеки.
переглядів: 433
Померла 21-річна військова з Рівненщини

5 травня 2025 року під час проходження військової служби передчасно обірвалося життя солдата Яхимович Софії Павлівни, 2004 р.н., жительки села Топча.
переглядів: 581
Рівненський гвардієць здобув три «золота» на змаганнях «Київ незламний»

Понад 500 ветеранів, військовослужбовців і курсантів взяли участь у змаганнях «Київ незламний».
переглядів: 372