22.04.2022, 21:05

Готуємо пасхальний крафін за простим рецептом

Крафін виходить дуже повітряний, ароматний, не сухий.
Для начинки в цьому рецепті взято мак, але можна використовувати цукати, родзинки або шоколад.
Для опари:
✅Молоко - 200 мл (трохи тепле)
✅Цукор - 1 ст.л
✅Борошно - 1 ст.л
✅Дріжджі - 8 гр

Для тіста:
✅Жовтки - 2 шт
✅Яйця - 1 шт
✅Вершкове масло - 80 гр
✅Цукор - 120 гр
✅Борошно - 450 гр
✅Сіль - 1 щіпка
✅Ванілін - 1 пак

Для опари все змішати і прибрати під плівку на 15 хвилин.

Яйце та жовтки збити з цукром та ваніліном у білу пишну масу.

Додати розтоплене вершкове масло, опару, сіль і поступово підсипаючи борошно замісити м'яке тісто - воно буде липнути до рук (можна змастити руки рослинним маслом і добре вимісити).

Дати тісту піднятися, розділити на 2 частини та сформувати крафін, викласти у форми.

У мене форми 14 см.

Дати піднятися і прибрати в розігріту духовку до 160-180 градусів до золотистого кольору, орієнтуйтеся на свою духовку - час випікання буде різним у різних формах, так само температуру краще поставити поменше щоб крафін пропікся добре.

Зверху посипати цукровою пудрою.