Шоколадна паска: простий та унікальний рецепт звичної пасочки
200 г ізюму,
100 г шоколадних крапель.
Родзинки бажано за добу замочити в коньяку. Перед використанням зцідити і трохи віджати, щоб не додавати зайву вологу в тісто. Можна не використовувати алкоголь, а просто ошпарити окропом.
Опара:
200 г борошна (бажано сильного),
150 г теплого молока,
25 г цукру,
5 г інстатних дріжджів або 15 г свіжих.
Замісити щільну опару, затягнути миску плівкою, дочекатися збільшення вдвічі.
Тісто 1 (готується одночасно з опарою):
300 г борошна,
100 г яєць,
80 г молока,
50 г жовтків,
50 г цукру,
50 г какао.
Всі кімнат.темп.
Яйця та жовтки збити з цукром до пишності. Влити молоко і додати змішане з какао та просіяне борошно.
Замісити туге тісто, підкатати в кулю, покласти в миску, затягнути плівкою, залишити на автолізі.
Тісто 2:
200 г холодного сл.масла,
50 г цукру,
20 г меду,
8 г солі.
Після підняття опари шоколадне тісто розподілити в пласт на столі, на нього викласти опару, загорнути, підкатати в кулю. Покласти в комбайн і вимішувати гаком до однорідності та розвитку клейковини.
Внести цукор, мед та сіль.
Вимішувати ще, поки тісто не вбере інгредієнти.
Далі по шматочках приблизно по 10-15 г внести олію, продовжуючи заміс. Кожен шматок повинен розподілитись перед додаванням нового. У результаті замісу має вийти м'яке, пластичне тісто з добре розвиненою клейковиною.
Тісто 3
Дістати тісто, розподілити у пласт на столі. Борошно не підсипати, тісто олійне і не повинно липнути. Поступово розподілити родзинки та шоколадні краплі. Згорнути рулетом, підкатати у кулю.
Повернути тісто в машину та вимішувати ще 10 хв.
Тісто розділити, підкатати у кулі, укласти у паперові форми. Тісто не повинне займати більше половини форми.
Затягнути пакетами. Залишити підходити. Тісто підійшло, коли воно не доходить до країв 7-8 мм.
Макаронад (готується, коли тісто підійшло):
80 г цукру,
45 г білка,
40 г мигдального борошна,
15 г какао,
10 г кукурудзяного крохмалю,
5 г раст.масла.
Все перемішати ложкою, викласти в мішок кондитерський, відрізати невеликий куточок, щоб макаронад видавлювався не більше 5 мм. Починаючи з середини спіраллю покрити тісто. Чим товстіший шар макаронаду, тим щільнішим буде хрумка шапочка. Потім можна посипати пудрою та мигдальними пелюстками, а можна залишити так.
Випікати при 175 гр. (залежно від розміру форм) 30-60 хв.
Паска готова, коли скіпка виходить сухою, а температура всередині нього 94-96 гр.
Дати охолонути на ґратах. Розрізати через добу та більше.
рецепт, паска, домашній рецепт, корисні порад господиням, готуємо вдома, готуємо разом
У Рівному можна буде побачити неймовірні портрети від Дежа Брют
Дежа Брют - відома у Рівному мисткиня. І знана вона завдяки своїй майстерності робити фото. Уже за кілька днів можна буде побачити її персональну фотовиставку.
переглядів: 181
Цього тижня у Рівному розпочнеться Органний собор
Уже з неділі, 2 лютого, аж по 23 лютого сцена Органного залу стане майданчиком для справжніх майстрів органного мистецтва.
переглядів: 218
Трьох святих: що значить це свято
Січень – це місяць, коли вшановують пам'ять багатьох видатних подвижників, проповідників і сповідників християнської віри. Завершується він урочистим святом на честь трьох великих святителів – Василія Великого, Григорія Богослова та Іоана Золотоустого, яких Церква вшановує як вселенських учителів.
переглядів: 196
З початку року вже 13 виявлених загиблих на пожежах на Рівненщині
За перші 30 днів нового 2025 року на Рівненщині вже виникло рівно 85 пожеж.
переглядів: 205
У Дубенському районі родини полеглих Героїв отримали державні нагороди
У Дубенському районі відбулося вручення державних нагород родинам дев’яти полеглих Захисників України. Відзнаки, присвоєні посмертно, є символом вдячності за їхню мужність та відданість Батьківщині.
переглядів: 229