Шоколадна паска: простий та унікальний рецепт звичної пасочки
200 г ізюму,
100 г шоколадних крапель.
Родзинки бажано за добу замочити в коньяку. Перед використанням зцідити і трохи віджати, щоб не додавати зайву вологу в тісто. Можна не використовувати алкоголь, а просто ошпарити окропом.
Опара:
200 г борошна (бажано сильного),
150 г теплого молока,
25 г цукру,
5 г інстатних дріжджів або 15 г свіжих.
Замісити щільну опару, затягнути миску плівкою, дочекатися збільшення вдвічі.
Тісто 1 (готується одночасно з опарою):
300 г борошна,
100 г яєць,
80 г молока,
50 г жовтків,
50 г цукру,
50 г какао.
Всі кімнат.темп.
Яйця та жовтки збити з цукром до пишності. Влити молоко і додати змішане з какао та просіяне борошно.
Замісити туге тісто, підкатати в кулю, покласти в миску, затягнути плівкою, залишити на автолізі.
Тісто 2:
200 г холодного сл.масла,
50 г цукру,
20 г меду,
8 г солі.
Після підняття опари шоколадне тісто розподілити в пласт на столі, на нього викласти опару, загорнути, підкатати в кулю. Покласти в комбайн і вимішувати гаком до однорідності та розвитку клейковини.
Внести цукор, мед та сіль.
Вимішувати ще, поки тісто не вбере інгредієнти.
Далі по шматочках приблизно по 10-15 г внести олію, продовжуючи заміс. Кожен шматок повинен розподілитись перед додаванням нового. У результаті замісу має вийти м'яке, пластичне тісто з добре розвиненою клейковиною.
Тісто 3
Дістати тісто, розподілити у пласт на столі. Борошно не підсипати, тісто олійне і не повинно липнути. Поступово розподілити родзинки та шоколадні краплі. Згорнути рулетом, підкатати у кулю.
Повернути тісто в машину та вимішувати ще 10 хв.
Тісто розділити, підкатати у кулі, укласти у паперові форми. Тісто не повинне займати більше половини форми.
Затягнути пакетами. Залишити підходити. Тісто підійшло, коли воно не доходить до країв 7-8 мм.
Макаронад (готується, коли тісто підійшло):
80 г цукру,
45 г білка,
40 г мигдального борошна,
15 г какао,
10 г кукурудзяного крохмалю,
5 г раст.масла.
Все перемішати ложкою, викласти в мішок кондитерський, відрізати невеликий куточок, щоб макаронад видавлювався не більше 5 мм. Починаючи з середини спіраллю покрити тісто. Чим товстіший шар макаронаду, тим щільнішим буде хрумка шапочка. Потім можна посипати пудрою та мигдальними пелюстками, а можна залишити так.
Випікати при 175 гр. (залежно від розміру форм) 30-60 хв.
Паска готова, коли скіпка виходить сухою, а температура всередині нього 94-96 гр.
Дати охолонути на ґратах. Розрізати через добу та більше.
рецепт, паска, домашній рецепт, корисні порад господиням, готуємо вдома, готуємо разом
Маленький Матвій переміг синдром Ледда завдяки лікарям Рівненської обласної дитячої лікарні
Матвій народився 20 вересня, проте радість батьків швидко змінилася тривогою. Уже 2 жовтня дитину госпіталізували до неонатального центру Рівненської обласної дитячої лікарні.
переглядів: 202
Громади Рівненщини візьмуть під опіку 4 прифронтові ТГ
У межах проєкту «Пліч-о-пліч. Згуртовані громади» представники нашої області допомагатимуть населеним пунктам Сумщини та Херсонщини.
переглядів: 240
Учні Рівненської ОШВСМ здобули медалі на всеукраїнських змаганнях
Учень Рівненської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрій Семенчук виборов золото на чемпіонаті України з греко-римської боротьби у ваговій категорії 63 кг.
переглядів: 226
На яких вулиця у Рівному можливі ускладнення руху
Ситуація ускладнена через ремонтні роботи.
переглядів: 210
На Рівненщині попрощалися із військовим з Острожчини
У Рівненському районі віддали останню шану захиснику України Юрію Троцюку з Острозької громади.
переглядів: 226