Шоколадна паска: простий та унікальний рецепт звичної пасочки
200 г ізюму,
100 г шоколадних крапель.
Родзинки бажано за добу замочити в коньяку. Перед використанням зцідити і трохи віджати, щоб не додавати зайву вологу в тісто. Можна не використовувати алкоголь, а просто ошпарити окропом.
Опара:
200 г борошна (бажано сильного),
150 г теплого молока,
25 г цукру,
5 г інстатних дріжджів або 15 г свіжих.
Замісити щільну опару, затягнути миску плівкою, дочекатися збільшення вдвічі.
Тісто 1 (готується одночасно з опарою):
300 г борошна,
100 г яєць,
80 г молока,
50 г жовтків,
50 г цукру,
50 г какао.
Всі кімнат.темп.
Яйця та жовтки збити з цукром до пишності. Влити молоко і додати змішане з какао та просіяне борошно.
Замісити туге тісто, підкатати в кулю, покласти в миску, затягнути плівкою, залишити на автолізі.
Тісто 2:
200 г холодного сл.масла,
50 г цукру,
20 г меду,
8 г солі.
Після підняття опари шоколадне тісто розподілити в пласт на столі, на нього викласти опару, загорнути, підкатати в кулю. Покласти в комбайн і вимішувати гаком до однорідності та розвитку клейковини.
Внести цукор, мед та сіль.
Вимішувати ще, поки тісто не вбере інгредієнти.
Далі по шматочках приблизно по 10-15 г внести олію, продовжуючи заміс. Кожен шматок повинен розподілитись перед додаванням нового. У результаті замісу має вийти м'яке, пластичне тісто з добре розвиненою клейковиною.
Тісто 3
Дістати тісто, розподілити у пласт на столі. Борошно не підсипати, тісто олійне і не повинно липнути. Поступово розподілити родзинки та шоколадні краплі. Згорнути рулетом, підкатати у кулю.
Повернути тісто в машину та вимішувати ще 10 хв.
Тісто розділити, підкатати у кулі, укласти у паперові форми. Тісто не повинне займати більше половини форми.
Затягнути пакетами. Залишити підходити. Тісто підійшло, коли воно не доходить до країв 7-8 мм.
Макаронад (готується, коли тісто підійшло):
80 г цукру,
45 г білка,
40 г мигдального борошна,
15 г какао,
10 г кукурудзяного крохмалю,
5 г раст.масла.
Все перемішати ложкою, викласти в мішок кондитерський, відрізати невеликий куточок, щоб макаронад видавлювався не більше 5 мм. Починаючи з середини спіраллю покрити тісто. Чим товстіший шар макаронаду, тим щільнішим буде хрумка шапочка. Потім можна посипати пудрою та мигдальними пелюстками, а можна залишити так.
Випікати при 175 гр. (залежно від розміру форм) 30-60 хв.
Паска готова, коли скіпка виходить сухою, а температура всередині нього 94-96 гр.
Дати охолонути на ґратах. Розрізати через добу та більше.

рецепт, паска, домашній рецепт, корисні порад господиням, готуємо вдома, готуємо разом
Чи можна заморожувати сир і як правильно це робити: поради для збереження смаку й свіжості

Якщо у вас вдома накопичилось більше сиру, ніж ви встигаєте спожити, варто замислитися над способами його зберігання.
переглядів: 244
Ердоган обговорив із Путіним можливість відновлення мирних переговорів у Стамбулі

У неділю, 11 травня, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це повідомила пресслужба турецького лідера.
переглядів: 286
Рівнянам пропонують осягнути безмежність за допомогою фото

Уже зовсім скоро, 27 травня, о 13 годині у Міському Будинку Культури відбудеться відкриття персональної фотовиставки Олександра Майструка "Безмежність", яка приурочена 24-й річниці його творчої діяльності.
переглядів: 687
У Рівне прибуде траурний екіпаж "На щиті"

У Рівне повернуться полеглі Захисники сьогодні, 11 травня
переглядів: 310
Рівне проститься із двома Захисниками

У понеділок Рівне попрощається із загиблими Героями — Віктором Матяхом та Анатолієм Весною (Чумановим).
переглядів: 271