Ми у Facebook
29.04.2022, 23:11

Автомобілісти знову повинні мати страховку, аби в'їхати у Польщу

Нацбанк рекомендує громадянам України, які виїжджають за кордон на власному автомобілі, придбати поліс "Зелена картка".
Цей поліс вимагатиметься під час перетину кордону з Польщею. Ця практика, очевидно, поширюватиметься і на кордонах з іншими країнами. Нагадаємо, з початку війни українці мали право перетинати кордони Польщі, Словаччини, Угорщини та Молдови на власних автомобілях без полісу "Зелена картка".

"Ми вдячні усім країнам, які із розумінням поставилися до ситуації, в якій опинилися громадяни України. На початку війни у більшості з них не було жодної можливості придбавати поліси "Зелена картка", рушаючи за кордон у пошуках безпечного місця. За два місяці війни українські страховики разом із МТСБУ налагодили процес транспортування полісів до переміщених офісів страхових компаній та до кордону. Також вони відпрацювали оптимальні умови придбання та користування таким полісом", – прокоментувала директор Департаменту нагляду за ринком небанківських фінансових послуг НБУ Ольга Максимчук.

Через воєнний стан спростили оформлення цього полісу - запровадили онлайн-оформлення полісів через генерування відповідних pdf-файлів (електронний поліс). Країни-члени системи "Зелена картка" визнають українські електронні поліси, їх не потрібно роздруковувати та можна пред’являти з будь-якого гаджета.


"Зелена картка" – страховий сертифікат єдиної форми, що застосовується в країнах-членах міжнародної системи автомобільного страхування "Зелена картка".

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Нагадаємо, поїзд з Києва до Польщі зупинятиметься у Рівному. У Польщі продовжать виплату допомоги українським біженцям. Сенат Польщі одноголосно ухвалив резолюцію про підтримку України.





На правах реклами