Ми у Facebook
01.05.2022, 15:37

Які православні свята чекають українців у травні?

Православна Церква України опублікувала православний календар на травень.
Перший день травня припадає на другу неділю після Пасхи, яка в церковному календарі носить назву Антипасхи або Фоминої неділі, бо Церква вшановує в цей день пам’ять святого апостола Фоми.

3-го травня, у вівторок, звершуватиметься особливе загальноцерковне поминання всіх від віку спочилих православних християн. Цей день ми звемо Радониця – від слова «радість», якою ми ділимося з нашими рідними, душі яких вже у вічності, і вітаємо їх словами «Христос воскрес!».

У другу неділю травня відзначатимемо православний день жінок – День святих жінок-мироносиць, які були першими, кому явився Воскреслий Христос і які потім повідомили цю радісну звістку апостолам.




Також упродовж останнього весняного місяця вшановуватимемо пам’ять багатьох святих: великомученика Юрія Переможця, апостолів і євангелистів Марка та Іоана Богослова, праведного Іова Багатостраждального, рівноапостольних Кирила та Мефодія та інших.

25 травня відзначатимемо День тезоіменитства Предстоятеля ПЦУ, Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

А в останній день місяця – пам’ять святих отців семи Вселенських Соборів, яких Православна Церква вшановує, бо саме вони сформулювали і затвердили богословську основу християнського віровчення. Христос воскрес!

За повідомленням з офіційної сторінки ПЦУ у мережі Фейсбук.





На правах реклами