Ми у Facebook
05.05.2022, 15:35

Поради городникам: чи можна садити огірки два роки поспіль на одному місці

Що мають знати городники перед дачним сезоном
Агрономам добре знайомий закон сівозміни, який діє і на зернові, і на урожай овочів. Цей закон простий: якщо одну і ту ж культуру садити на одному місці роками, доведеться витрачатися на додаткові підгодівлі і боротьбу з бактеріями і комахами, інформує Ukr.Media.

Як приклад розглянемо найпопулярнішу баштанну культуру — огірки. Для їх зростання і розвитку потрібен певний набір компонентів. Згодом овоч висмоктує з ґрунту все, що йому необхідно. А число патогенних мікроорганізмів, що паразитують саме на огірках, в ґрунті накопичується. І якщо не вживати заходів, урожай може пропасти.

Можна задіяти в неабиякій кількості добрива і пестициди, проводити лікування і профілактику. А можна чергувати посадку овочів, і тоді добрив знадобиться менше, а отрути і зовсім не знадобляться.

Огірки найкраще чергувати з помідорами. Обидві культури популярні, але вони різні за складом. Також добре чергувати посадку огірків з горохом або кучерявою квасолею, бобами. Вони оздоровлять ґрунт, наситять її азотом.

Дуже добре після збирання врожаю огірків засіяти землю сидератами: овес, жито, гірчиця встигнуть до кінця осені підрости, підтягнути з ґрунту живлення для майбутніх огірків, стати їх добривом. Перекопані сидерати стануть навесні хорошим розпушувачем ґрунту під огірки.





На правах реклами