Ми у Facebook
06.05.2022, 08:54

Колабораціоніста з Рівненщини засудили на 12 років

Жителя Сарн засудили за державну зраду та незаконне придбання і зберігання боєприпасів.
Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів, на основі яких у суді прокурором доведено, що чоловік, сповідуючи проросійські погляди, ще до початку широкомасштабного вторгнення окупантів встановив зв'язок з представником спецслужби РФ, а вже після – збирав і передавав йому дані про шляхи переміщення техніки ЗСУ та місця розташування військових частин.

Зокрема, на вимогу своїх кураторів сарненчанин 24.02.2022 зібрав і надав інформацію про рух військової техніки Збройних Сил України, що рухалась із м. Сарни, а вже 25.02.2022 повідомив про виявлену ним техніку та озброєння на території однієї із військових частин ЗСУ. Цю інформацію ворог міг використати для подальшого нанесення ракетних ударів по цих об’єктах.

Крім того, чоловік виявляв бажання і готовність очолити окупаційні органи у випадку захоплення росіянами території Рівненської області. Під час обшуків у нього також вилучили 4 боєкомплекти набоїв, та дві гранати РГД-5 із запалом до них, які він придбав та зберігав без передбаченого законом дозволу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:СБУ затримала зрадника, який "зливав" Луцьк окупантам

Виявити злочинця вдалось завдяки тривалій та скоординованій роботі обласної прокуратури та Управління СБ України в Рівненській області, які і проводили досудове розслідування. У суді обвинувачений свою вину визнав.

5 травня вироком Сарненського суду чоловіка засуджено до 12 років ув’язнення.

П.С КОЛАБОРАЦІОНІ́ЗМ (від франц. collaboration – спів­праця, співробітництво) – усвідомлене, добровільне та зумис­не співробітництво з ворогом у його інтересах і на шкоду своїй державі та її союзникам.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ