07.05.2022, 08:01

10 кулінарних хитрощів для приготування млинців

Масляна вже минула, однак готувати смачні млинці дозволено не лише на це свято. Поласувати ними будь-коли, коли забажає душа. А для того, щоб вони вийшли справді надзвичайно чудовими на смак, треба знати кілька лайфхаків.
1.Якщо ви хочете, аби утворилися гарні дірочки по всій поверхні млинців, додайте в тісто соду.

2.Щоб загустити тісто для млинців, відлийте частину тіста в чисту чашку, всипте борошно, ретельно перемішайте і влийте відокремлену частину тіста.

3.Якщо млинці сохнуть по краях, тримайте готові під кришкою (у мене це чашка для мікрохвильової печі).

4.В тісто для млинців необхідно додати сіль з розрахунку 0,25 ч.л.на 200гр борошна.

5.Смажити млинці найкраще на чавунних сковородах. Температуру метал набирає повільно, але довго тримає. Млинці на ній пропікаються рівномірно і виходять гарними.

6.Щоб тонкі млинці не підгоряли і не кришилися, додайте в тісто олію.

7.Після замішування тіста для млинців обов'язково дайте йому постояти 10-15 хвилин у теплому місці, щоб клейковина добре розійшлася.

8.Чим більше яєць у тісті для млинців, тим більш еластичними вони виходять. Чим менше яєць, тим більше хрусткі.

9.Використовуйте продукти однакової температури - кімнатної.

10.Не додавайте більше цукру, ніж зазначено у рецепті. Інакше млинці пригорятимуть по краях і перевернути їх буде складніше. Краще подавайте десерт із солодким топінгом.